Prima femeie cu covid19 a născut la Maternitatea Botoşani

0

Prima botoşăneancă pozitivă covid19 a născut în Maternitatea Botoşani. Tânăra, de 23 de ani, din Botoşani, s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la Maternitatea Botoşani pentru a naşte la termen, după ce a început să resimtă durerile specifice naşterii.

Deşi aceasta nu prezenta simptome pentru boala dată de noul coronavirus şi nici nu a declarat nimic în fişa de triaj epidemiologic de la internare, care ar fi putut sugera că ar exista vreun risc, cadrele medicale de la Maternitate au efectuat un test rapid pentru covid19, iar rezultatul a fost unul pozitiv.

Imediat, tânăra a fost internată pe secţia de pacienţi suspecţi covid, fiindu-i imediat prelevat un test PCR pentru determinarea moleculară a prezenţei virusului. Cum testul a venit pozitiv, tânăra a recunoscut apoi cadrelor medicale că a avut contact cu tatăl viitorului copil, care venise din străinătate, dar şi cu mama ei, care a fost ulterior testată pentru covid19.

Astfel, tânăra a devenit prima botoşăneacă pozitivă la covid19 care a născut în Maternitatea Botoşani, aceasta aducând pe lume un băieţel de 3750 de grame, născut natural. Imediat după naştere, micuţul a fost izolat de mamă şi a fost şi el testat pentru covid, din fericire primul rezultat fiind unul negativ.

După externarea din Maternitate, tânăra va fi internată pe o secţie covid din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, astfel că până când va avea două teste negative nu va putea să îşi ţină în braţe bebeluşul.

+12 -2
se încarcă...