Plecat la plimbare din autoizolare

0

Botoșănenii reveniți acasă din străinătate din zonele fierbinți ale Europei din punctul de vedere al evoluției pandemiei de Covid-19 dau mari bătăi de cap autorităților. Este și cazul unui tânăr de 19 ani din Botoșani.

Marți, un apel anonim la 112 a anunțat că tânărul întors recent dintr-o zonă roșie a Europei a părăsit domiciliul și a plecat la plimbare prin oraș. „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, iar tânărul de 19 ani a părăsit domiciliul plecând în loc necunoscut”, arată o informare a Centrului Județean de Comunicare (CJC) Botoșani. Ulterior, tânărul s-a prezentat de bunăvoie la sediul Poliției Botoșani. Aici, el a fost sancționat cu avertisment, iar ca măsură complementară a fost dispusă carantinarea pentru următoarele 14 zile.

Potrivit datelor centralizate de către CJC, pe teritoriul județului, sunt în izolare la domiciliu este 1.036, cu 102 mai multe decât cu o zi în urmă. De duminică și până azi, numărul celor din autoizolare a crescut de cinci ori.

De asemenea, în carantină instituționalizată, sunt 260 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul Covid – 19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii, în urma neregulilor pe care le-au constat, au aplicat 35 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 13.800 de lei. Cele mai multe, 33, în valoare de 13.700 de lei în urma a „11 acțiuni punctuale pentru verificarea respectării legislației în vigoare”, ocazie cu care au fost legitimate peste 500 de persoane și controlate peste 150 de autovehicule. Amenzile au fost date pentru contravenții la regimul rutier, la legislația rutieră și pentru tulburarea liniștii publice.

+4 -0
se încarcă...