Șase asistente internate din cauza covid19

De la hotel direct la internare. Asta au păţit şase asistente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) care au fost diagnosticate cu Covid19 după ce au încheiat turele pe care le făceau în spital. Cele șase au lucrat în cadrul Secției Dermato-Venerice, unde sunt tratați bolnavi covid.

De regulă, conform protocoalelor, personalul medical lucrează pe secţiile covid în ture timp de zece zile consecutiv, timp în care, cei care doresc, sunt cazaţi la un hotel din oraş, pentru a nu-şi îmbolnăvi rudele, dacă se contaminează în spital. În acest weekend, şase dintre cele nouă asistente care au încheiat turele au fost testate şi au fost găsite pozitive, astfel că medicul epidemiolog al SJU Botoşani a luat decizia internării lor. „Cele şase asistente au fost preluate de o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi au fost transportate la spital, fiind internate. Sunt în stare bună şi nu prezintă simptome”, a precizat medicul Delia Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Potrivit noilor măsuri de prevenire a transmiterii virusului, personalul medical este testat pentru Covid 19 şi la începutul perioadei de lucru pe secţiile covid.

Peste 600 de cazuri de îmbolnăvire la Botoşani

Până ieri, la nivelul judeţului Botoşani, au fost înregistrate 676 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, numărul celor confirmaţi cu această afecţiune crescând, astfel, cu 13 cazuri, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Din totalul numărului de îmbolnăviri 265 au fost înregistrate în rândul personalului medical. De asemenea 386 s-au vindecat după ce au fost infectate cu Covid19, iar 41 şi-au pierdut viaţa.

Pe teritoriul României, până ieri au fost confirmate 17.191 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid – 19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 155 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.166 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până la închiderea ediţiei, 1.141 de persoane diagnosticate cu infecţie cu Covid-19 au decedat.

TELEFOANE UTILE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

– Persoanele din municipiul Botoşani izolate la domiciliu care nu au aparţinători care să le asigure aprovizionarea cu alimente, medicamente şi bunuri – 0231/502200 sau 0372/316724.
– Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Botoşani: 0231/508.155
– Cazurile de persoane care încalcă izolarea sau carantina pot fi reclamate la 112
– Număr naţional Telverde informaţii despre coronavirus, nu pentru urgenţe – 0800.800.358
– Cadrele didactice, elevii, părinţii care doresc în această perioadă consiliere gratuită – 0771.141.767 şi 0771.141.750 (sau pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com)

Deja ai votat!