Bărbat ajuns la Urgențe cu un borcan în fund

0

Mâncărime oprită cu un borcan băgat în anus

Data de 18 mai cu siguranţă are o semnificaţie cu totul şi cu totul aparte pentru un bărbat din judeţul Botoşani. Dacă unii îşi serbează zile de naştere, căsnicii sau alte evenimente plăcute, un bărbat de 52 de ani, dintr-o comună din marginea judeţului, are un mod cu totul inedit pentru a marca această dată. Astfel, pe 18 mai 2019, bărbatul a ajuns la spital cu o ambulanţă după un experiment care s-a încheiat extrem de prost, acesta acuzând că are o sângerare la nivelul anusului. În momentul în care au vrut să îl consulte, medicii au primit vestea şocantă că motivul sângerării ar fi fost un pahar de sticlă. „Iniţial am crezut că glumeşte. La o examinare sumară se putea vedea că este vorba de un corp străin, însă nu am crezut că ar fi chiar un pahar. A fost trimis la o radiografie, iar rezultatul ne-a lăsat mască pe toţi. Era un pahar cu gura în jos”, a spus amuzat un medic din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, în urmă cu un an.

În acest an, pe exact aceeaşi dată, acesta a ajuns din nou la spital, însă de această dată nu cu un pahar în fund, ci mai rău. „Este vorba de un pacient cu un corp străin anal şi rectal. Un borcan de sticlă”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Cadrele medicale, conectate în permanenţă la cazurile de coronavirus, aproape că nici nu au observat similitudinile, chiar pacientul fiind cel care le-a amintit, cu o oarecare mândrie, cine este. „Pacientul se afla la baie, unde era pregătit pentru internare, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Personalul de la baie vorbea şi îşi spuneau că acum un an fusese un bărbat cu un pahar în anus. Iar el, foarte dezinvolt, de pe targă, a ridicat mâna şi le-a spus: Eu sunt ăla!”, a povestit un cadru medical din UPU-SMURD.

Borcanul a fost scos pe cale chirurgicală

Pe cât de amuzant cazul a fost, însă, unul extrem de periculos, medicii luând decizia internării imediate a bărbatului, acesta fiind pregătit pentru o intervenţie chirurgicală. „S-a încercat scoaterea obiectului pe aceeaşi cale, însă a fost imposibil, existând pericolul de a se sparge în interior. Fiind vorba de o zonă puternic vascularizată, era pericolul unei hemoragii masive şi deces. Borcanul, la fel ca şi paharul de anul trecut, era blocat în zona rectului, astfel că s-a intrat chirurgical şi a fost scos prin abdomen”, a precizat un medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.
Ulterior, pacientul a fost internat pe secţia de reanimare, starea lui fiind bună, iar borcanul a fost oprit de medici pentru a fi pus la colecţia de obiecte ciudate scoase din pacienţi, cu siguranţă la loc de cinste alături de paharul din urmă cu un an.
Bărbatul nu le-a spus cu exactitate medicilor motivul pentru care a recurs la gestul bizar şi extrem de periculos, acesta spunând doar că avea o mâncărime şi usturime de care a încercat astfel să scape.

Deja ai votat!
se încarcă...