vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTBărbat ajuns la Urgențe cu un borcan în fund

Bărbat ajuns la Urgențe cu un borcan în fund

Mâncărime oprită cu un borcan băgat în anus

Data de 18 mai cu siguranţă are o semnificaţie cu totul şi cu totul aparte pentru un bărbat din judeţul Botoşani. Dacă unii îşi serbează zile de naştere, căsnicii sau alte evenimente plăcute, un bărbat de 52 de ani, dintr-o comună din marginea judeţului, are un mod cu totul inedit pentru a marca această dată. Astfel, pe 18 mai 2019, bărbatul a ajuns la spital cu o ambulanţă după un experiment care s-a încheiat extrem de prost, acesta acuzând că are o sângerare la nivelul anusului. În momentul în care au vrut să îl consulte, medicii au primit vestea şocantă că motivul sângerării ar fi fost un pahar de sticlă. „Iniţial am crezut că glumeşte. La o examinare sumară se putea vedea că este vorba de un corp străin, însă nu am crezut că ar fi chiar un pahar. A fost trimis la o radiografie, iar rezultatul ne-a lăsat mască pe toţi. Era un pahar cu gura în jos”, a spus amuzat un medic din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, în urmă cu un an.

În acest an, pe exact aceeaşi dată, acesta a ajuns din nou la spital, însă de această dată nu cu un pahar în fund, ci mai rău. „Este vorba de un pacient cu un corp străin anal şi rectal. Un borcan de sticlă”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Cadrele medicale, conectate în permanenţă la cazurile de coronavirus, aproape că nici nu au observat similitudinile, chiar pacientul fiind cel care le-a amintit, cu o oarecare mândrie, cine este. „Pacientul se afla la baie, unde era pregătit pentru internare, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Personalul de la baie vorbea şi îşi spuneau că acum un an fusese un bărbat cu un pahar în anus. Iar el, foarte dezinvolt, de pe targă, a ridicat mâna şi le-a spus: Eu sunt ăla!”, a povestit un cadru medical din UPU-SMURD.

Borcanul a fost scos pe cale chirurgicală

Pe cât de amuzant cazul a fost, însă, unul extrem de periculos, medicii luând decizia internării imediate a bărbatului, acesta fiind pregătit pentru o intervenţie chirurgicală. „S-a încercat scoaterea obiectului pe aceeaşi cale, însă a fost imposibil, existând pericolul de a se sparge în interior. Fiind vorba de o zonă puternic vascularizată, era pericolul unei hemoragii masive şi deces. Borcanul, la fel ca şi paharul de anul trecut, era blocat în zona rectului, astfel că s-a intrat chirurgical şi a fost scos prin abdomen”, a precizat un medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.
Ulterior, pacientul a fost internat pe secţia de reanimare, starea lui fiind bună, iar borcanul a fost oprit de medici pentru a fi pus la colecţia de obiecte ciudate scoase din pacienţi, cu siguranţă la loc de cinste alături de paharul din urmă cu un an.
Bărbatul nu le-a spus cu exactitate medicilor motivul pentru care a recurs la gestul bizar şi extrem de periculos, acesta spunând doar că avea o mâncărime şi usturime de care a încercat astfel să scape.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...