Şefa Casei de Sănătate a fost demisă

Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani (CAS) a rămas fără şef, preţ de câteva zeci de ore. S-a întâmplat la începutul acestei săptămâni, când toţi şefii de CAS din ţară au fost demişi de la nivel central.

Motivul, unul deja bine-cunoscut de toate partidele politice care s-au perindat pe la putere. Demiterile s-au făcut de luni pe marţi, peste noapte, când s-a modificat statutul CNAS şi odată cu el şi indicatorii de performanţă a managementului caselor de sănătate.

Nu e o noutate schimbarea şefilor de case de asigurări de sănătate, chiar dacă aceştia au dat concurs. De regulă, preşedinţii erau schimbaţi funcţie de schimbările politice, dar ca motiv public se anunţa modificarea indicatorilor de management. Acum preşedintele director general a devenit doar director general, printre altele, dar şi de această dată, s-au operat mai multe modificări, dar demiterile s-au făcut tot din ordinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Ca şi până acum, după demitere, casele vor fi conduse de câte un interimar după care, se va susţine iar concurs, în aproximativ o lună de zile.

La Botoşani interimatul va fi asigurat tot de economistul Carmen Nicolau, cea care a ocupat postul până acum prin concurs. „Încă nu m-am gândit dacă mă voi înscrie la concurs. Vom vedea ce va fi, mai ales că acum este o perioadă foarte dificilă şi avem multă treabă”, a spus actualul director general interimar al CAS Botoşani.

Deja ai votat!