sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLocal BTŞefa Casei de Sănătate a fost demisă

Şefa Casei de Sănătate a fost demisă

Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani (CAS) a rămas fără şef, preţ de câteva zeci de ore. S-a întâmplat la începutul acestei săptămâni, când toţi şefii de CAS din ţară au fost demişi de la nivel central.

Motivul, unul deja bine-cunoscut de toate partidele politice care s-au perindat pe la putere. Demiterile s-au făcut de luni pe marţi, peste noapte, când s-a modificat statutul CNAS şi odată cu el şi indicatorii de performanţă a managementului caselor de sănătate.

Nu e o noutate schimbarea şefilor de case de asigurări de sănătate, chiar dacă aceştia au dat concurs. De regulă, preşedinţii erau schimbaţi funcţie de schimbările politice, dar ca motiv public se anunţa modificarea indicatorilor de management. Acum preşedintele director general a devenit doar director general, printre altele, dar şi de această dată, s-au operat mai multe modificări, dar demiterile s-au făcut tot din ordinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Ca şi până acum, după demitere, casele vor fi conduse de câte un interimar după care, se va susţine iar concurs, în aproximativ o lună de zile.

La Botoşani interimatul va fi asigurat tot de economistul Carmen Nicolau, cea care a ocupat postul până acum prin concurs. „Încă nu m-am gândit dacă mă voi înscrie la concurs. Vom vedea ce va fi, mai ales că acum este o perioadă foarte dificilă şi avem multă treabă”, a spus actualul director general interimar al CAS Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.1 ° C
17.1 °
16.1 °
90 %
1.2kmh
0 %
sâm
32 °
Dum
27 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei să ai o scuză când te întreabă poliţia de ce ai parcat neregulamentar, poţi să spui că ai dat maşina la gunoi.

EDITORIAL

Așteptată cu mare interes de către botoșăneni, prima întâlnire de lucru dintre Doina Federovici și Valeriu Iftime a debutat cu felicitări reciproce, pricinuite de...

EPIGRAMA ZILEI

În week-end, la o agapă, A schițat o lege bună : Măcar o dată pe lună Să consume lumea ... apă !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...