Modificări în activitatea Eltrans

0

În activitatea societăţii Eltrans vor fi operate unele modificări, aplicabile din momentul în care societatea va folosi autobuze în locul tramvaielor. Aceste modificări fac obiectul unui proiect de hotărâre, care va fi dezbătut de către consilierii municipali, în şedinţa din 29 mai.

Cele nouă autobuze care au fost achiziţionate în baza unui leasing operaţional vor circula pe cele două trasee deservite în prezent de tramvaie. Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a explicat că principala modificare vizează traseul 102. „Traseul 102 rămâne ca şi acum, numai că, în afara orelor de vârf, va fi o cursă scurtă, până la Catedrala Sfinţii <Apostoli Petru şi Pavel>. Astfel, autobuzele vor parcurge traseul Primăverii, Sucevei, Calea Naţională, va fi o staţie în faţa Magazinului Util, după care intră pe unde ar fi trebuit să facă tramvaiul bucla, pe Bulevardul Eminescu”, a explicat oficialul.

În orele de vârf, 4.50 – 8.00 şi 12.00 – 17.00, autobuzele de pe 102 vor face întreg traseul, de la capăt linie 1, până în Zona Industrială. Cursele scurte, până la Catedrala Sfinţii „Apostoli Petru şi Pavel”, vor fi făcute în intervalele orare 8.00 – 12.00, respectiv 17.00 – 23.00.

Gândim o măsură pentru ca în afara orelor de vârf, un cetăţean să circule cu acelaşi bilet, pe ambele trasee. Astfel, dacă vine până la gară cu autobuzul de pe 102, dacă vrea să ajungă în Zona Industrială, urcă în autobuzul care vine pe traseul 101, dar în baza aceluiaşi bilet”, a mai spus Victor Ivănescu.

O altă modificare vizează introducerea a două noi staţii pentru călători, pe traseul 101, în dreptul Şcolii 11 şi sediului E.ON.

Pe traseul 101, care are 5,8 kilometri, vor fi 14 staţii, iar pe 102, cu un total de 2,8 kilometri, vor fi şase staţii.

Autobuzele care vor fi folosite de Eltrans au ajuns în urmă cu câteva zile în ţară. Cel mai probabil, vor fi puse în circulaţie, în municipiul Botoşani, spre finalul lunii iunie.

 

+17 -1
se încarcă...