O botoșăneancă și-a turnat concubinul care a spart izolarea

0

O botoșăneancă și-a turnat la Poliție concubinul care a spart izolarea.

Luni dimineață, aceasta a sunat la 112 și le-a spus polițiștilor că bărbatul cu care trăia s-a întors din străinătate și în loc să respecte restricțiile impuse de autoizolare, acesta ar fi plecat în oraș. „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, iar bărbatul de 36 de ani, la care făcea referire sesizarea, a fost identificat pe o stradă din apropierea domiciliului. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării, iar ca măsură complementară a fost dispusă carantinarea acestuia pentru următoarele 14 zile”, se arată într-o informare a Centrului Județean de Comunicare (CJC) Botoșani.

Acesta este cel de al optulea caz de nerespectare a măsurii autoizolării impuse de pandemia de coronavirus spre disperarea medicilor și a autorităților, care susțin că riscăm apariția unor noi focare de boală. De altfel, potrivit datelor CJC, în cele două luni de stare de urgență, 5% din persoanele carantinate s-au pozitivat.

Pe de altă, parte, în ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au aplicat 21 de amenzi, în valoare totală de peste 6.000 de lei.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+11 -1
se încarcă...