Cumnatul senatorului Costel Şoptică a fost numit directorul Casei Corpului Didactic Botoşani

0

Silvia Diaconu nu mai este directorul Casei Corpului Didactic. Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit ieri ordinul semnat de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, privind încetarea contractului de management şi a numirii profesorului Silvia Diaconu în funcţia de director al Casei Corpului Didactic. În ordin se arată că, cu aceeaşi dată, 29 mai, Silvia Diaconu revine la catedra rezervată.

Un alt doilea ordin trimis la IŞJ vizează numirea, începând cu data de 29 mai, în funcţia de director al CCD, a profesorului Sorin Luca, prin detaşare în interesul învăţământului.

Numirea este valabilă până la organizarea unui concurs de către Ministerul Educaţiei, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2019 – 2020 (31 august 2020 – n.r.).

Silvia Diaconu a condus CCD o perioadă de opt ani, ea beneficiind la numirea în funcţie de sprijinul politic al PSD, organizaţie politică din care face parte. Silvia Diaconu îşi va relua activitatea în cadrul Palatului Copiilor Botoşani.

Sorin Luca este profesor la Liceul „Regina Maria din Dorohoi” şi este cumnatul senatorului Costel Şoptică, liderul PNL Botoşani.

Noul director al CCD a studiat chimie – fizică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, are masterat în științe la Facultatea de Fizică din cadrul aceleiași universități şi este membru în Corpul Național al Experților în management educațional.

Otilia Luca, soţia noului director al CCD, sora deputatului Costel Şoptică, este directorul Şcolii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi. Ea a mai fost directorul Şcolii Cristineşti, şi inspector şcolar responsabil cu formarea continuă. Otilia Luca şi-a început activitatea în cadrul IŞJ în ianuarie 2013, pentru ca în luna septembrie a aceluiaşi an să fie numită inspector şcolar general adjunct, funcţie pe care a deţinut-o până pe 1 septembrie 2014.

 

+2 -6
se încarcă...