Ancheta de la Ștefănești – Preț denaturat și îndepărtarea unei firme din licitație

0

Descinderile de astăzi de la Primăria orașului Ștefănești au avut loc în baza unui denunț formulat de o firmă, în toamna anului trecut, mai exact pe 28 octombrie 2019.

Informația a fost furnizată de reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, care au arătat că cercetările sunt efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deturnarea licitațiilor publice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 246 din Codul penal.

„În fapt, există suspiciuni că în contextul unei licitații publice organizate în anul 2019 pentru concesionarea parcării din orașul Ștefănești, județul Botoșani, administratorii unor firme participante la licitație s-au înțeles să denatureze prețul de adjudecare și au încercat, prin constrângere, îndepărtarea de la licitație a unei alte firme”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Astfel, în data de 27 mai a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Săveni a încuviințat efectuarea unei percheziții la sediul Unității Administrativ Teritoriale Orașul Ștefănești, în vederea descoperirii și strângerii probelor, a conservării urmelor infracțiunii și identificării făptuitorilor. Percheziția a fost efectuată astăzi de către polițiștii SICE, cu respectarea prevederilor din Codul de procedură penală.

„Activitatea de urmărire penală în prezentul dosar se desfășoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni”, se mai precizează în comunicat.

Deja ai votat!
se încarcă...