Asistenta Lenuţa Buta a fost REINTRODUSĂ pe lista deceselor covid19

0

Ministerul Sănătăţii a reparat greşeala făcută după decesul asistentei din Secţia de Boli Infecţioase Botoşani.
Lenuţa Buta a decedat la Iaşi după ce a fost infectată cu covid19 în timp ce trata zeci de paceinţi internaţi în secţia unde lucra. În vârstă de 46 de ani şi fără alte afecţiuni, asistenta a dezvoltat o formă severă a bolii, care i-a afectat foarte tare plămânii. Deşi iniţial a fost catalogat ca deces covid19, ulterior aceasta a fost scoasă de pe liste, provocând nemulţumirea personalului medical din Botoşani.
Ulterior, după insistenţele Sindicatului Solidaritatea rprezentanţii DSP Botoşani şi cei ai Institutului Naţional de Sănătate Publică au solicitat reevaluarea cazului, care a fost reintrodus pe listele deceselor cauzate de covid. „Ne bucurăm de această decizie, pentru care şi instituţia noastră a militat. Nimic nu o mai poate aduce înapoi pe Lenuţa, este drept, dar ea a luptat împotriva acestei boli şi a decedat din cauza ei, astfel că era firesc să fie trecută pe această listă”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, direcoturl DSP Botoşani.
Potrivit normelor în vigoare, deşi avea două teste negative la covid19, asistenta Lenuţa Buta nu se recuperase în urma spitalizării îndelungate, iar plămânii erau încă foarte afectaţi de această boală, ceea ce i-a provocat şi decesul.

+21 -2
se încarcă...