Strada Drumul Tătarilor – Locul prafului a fost luat de bălţi

0

Botoşănenii care au case pe strada Drumul Tătarilor au scăpat de praf, dar au în faţa porţilor bălţi formate după ploile din ultimele zile. Strada, intrată în reabilitare în octombrie 2019, s-a transformat într-o adevărată cursă cu obstacole. Trotuarele nefinalizate, mult mai înalte faţă de stradă, dar şi bălţile îi pun la încercare pe cei care locuiesc în zonă. „Am aşteptat cu nerăbdare să înceapă lucrările, dar nu am scăpat de probleme. Acum cu greu poată să spună cineva că locuim într-un municipiu reşedinţă de judeţ. Este mai rău ca în mediul rural. Sper doar ca lucrările să se finalizeze cât mai repede”, a declarat un botoşănean.

Lucrările au început pe 31 octombrie 2019, durata acestora fiind de un an. Reprezentanţii primăriei au explicat că orice lucrare creează un oarecare disconfort, însă, după finalizarea investiţiei, situaţia în zonă se va schimba radical. Potrivit acestora, lucrările sunt în grafic şi vor fi finalizate la sfârşitul lunii septembrie.

Finanţare asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor, municipalitatea botoşăneană a primit 6,281 de milioane de lei, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Contractul de finanţare a fost semnat în martie 2018, de către primarul Cătălin Flutur şi vicepremierul Paul Stănescu.

În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care revizuirea documentaţiei 94.716 lei, iar execuţia lucrărilor 4,735 de milioane de lei, fără TVA. Câștigătorul licitației este asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

Drumul Tătarilor are o lungime de 2,1 kilometri, în contract, fiind incluse, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de  colectare ape pluviale şi iluminat public.

Deja ai votat!
se încarcă...