Cosmin Andrei – Domnul primar este în aceeaşi paradigmă: „PSD este de vină!”

0

Cosmin Andrei, viceprimar al municpiului, a reacţionat după ce primarul Cătălin Flutur le-a reproşat aleşilor social democraţi că blochează oraşul.

Domnul primar este în aceeași paradigmă de la începutul mandatului: PSD este de vină! Pentru a se scuza că nu a făcut nimic timp de patru ani, caută mereu alți vinovați! Astăzi (ieri – n.r.) a mai deraiat un tramvai și el acuză PSD că nu avem Consiliu de Administrație la Eltrans. Vreau să îi reamintesc că hotărârea de Consiliu Local privind numirea administratorilor la Eltrans a fost adoptată de către Consiliul Local al Municipiului Botoșani cu votul colegei noastre, doamna Roșu Daniela și a fost adoptată în data de 30 aprilie 2020, având numărul 123. Mai mult, vechiul Consiliu de Administrație putea lua hotărâri în baza prevederii 2030 din Codul Civil, potrivit căreia <atunci când are ca obiect încheierea unor contracte succesive în cadrul unei activități cu caracter de continuitate, mandatul nu încetează dacă această activitate este în curs de desfășurare..>”, a declarat Cosmin Andrei.

Viceprimarul îl întreabă pe Cătălin Flutur de ce a aşteptat atât de mult timp să angajeze şoferi la Eltrans, în condiţiile în care contractul vizând autobuzele noi care vor înlocui tramvaiele a fost semnat pe 25 februarie 2020.

Dacă Eltrans are un depou care se întinde pe două hectare de teren şi acum cele patru autobuze sunt parcate în faţa clădirii pe câteva zeci de metri pătrați, nu mai încap încă cinci în depou? De ce se caută teren de închiriat? Pentru că mai e rost de comisioane? Avem teren la Oborul de pe Strada Pod de Piatră unde încap toate autobuzele din Botoșani. Are Locativa teren pe Bulevardul Mihai Eminescu unde se pot parca fără probleme autobuzele. Soluții sunt, dar trebuie cineva să le caute.

PSD a aprobat tot ceea ce ținea de activitatea Eltrans, de la contract, la alocarea sumelor.

Câte accidente trebuie să se mai producă până să se apuce de treabă? Și mai consider că este dator, domnul primar cu un răspuns la întrebarea – unde sunt celelalte cinci autobuze?”, a mai spus Cosmin Andrei.

+2 -3
se încarcă...