spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTInteres scăzut pentru orele de pregătire a examenelor naţionale

Interes scăzut pentru orele de pregătire a examenelor naţionale

Programul de pregătire derulat în şcoli pentru elevii care vor susţine în acest an examenele naţionale înregistrează de la zi la zi un număr tot mai scăzut de participanţi.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că ieri, 5 iunie, au fost la pregătire 2.607 de elevi, dintre care 1.938 de clasa a VIII-a, 635 de clasa a XII-a şi 34 din învăţământul profesional.

Înainte de demararea programului, datele centralizate arătau că au confirmat prezența la activitățile de pregătire 5.054 de elevi (58%), din care: elevi de clasa a VIII-a – 3.119 (69%); elevi de clasa a XII-a/a XIII-a – 1.801 (54%) şi elevi din clase terminale, nivel profesional – 134 (17%).

„Fiecare elev decide dacă vine sau nu la pregătire. Şcoala este la dispoziţia elevilor, cine doreşte să vină, este bine primit. Noi nu le reproşăm nimic elevilor care nu participă la aceste ore şi nici nu le cerem explicaţii de ce nu vin”, a precizat inspectorul şcolar general.

Măsuri luate în şcoli pentru siguranţa elevilor şi cadrelor didactice

Ministerele Educației și Sănătății au stabilit măsuri pentru desfășurarea activităților în perioada 2 – 12 iunie. Cele două ministere şi instituțiile din subordinea acestora au responsabilități în vederea desfășurării în condiții de siguranță a sesiunilor de pregătire a examenelor organizate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a.

Astfel, zilnic, un medic sau un asistent medical va realiza triajul epidemiologic al cadrelor didactice, personalului din şcoală şi al elevilor care participă la orele de pregătire.

În curtea şcolii, elevii urmează un traseu bine stabilit şi delimitat, iar la intrarea în unitate sunt preluaţi de profesori care îi conduc până în sala de clasă. Deplasarea se face cu respectarea normelor de distanţare fizică. La intrarea în şcoli sunt asigurate covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, aparate cu dezinfectant pentru mâini.

Activitatea de pregătire se va desfăşura cu maxim zece elevi într-o clasă, iar profesorii şi elevii vor purta măşti de protecţie pe toată durata pregătirii. Spaţiile şcolare vor fi dezinfectate la finalizarea programului, sau între schimburi (dacă este cazul). În şcolile unde pregătirea se face în schimburi, va fi asigurată o pauză de două ore între acestea.

Programul zilnic include trei ore de pregătire pentru liceeni, respectiv două ore pentru elevii de clasa a VIII-a. Pauzele sunt acordate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacţioneze fizic. Grupele de elevi se vor întâlni în aceeaşi sală până pe 12 iunie, când se încheie perioada de pregătire.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...