Unităţile muzeale botoşănene se redeschid pentru public

0

Unităţile muzeale din judeţul Botoşani se redeschid mâine, 16 iunie. Vizitarea muzeelor din cadrul Muzeului Județean Botoșani se va face de marți până duminică, potrivit programului obișnuit cuprins între orele 9.00-17.00, intervalul orar 16.00-17.00 fiind destinat dezinfecției zilnice.

“Pentru vizitatorii Muzeului de Istorie Botoșani am pregătit o surpriză – noua expoziție temporară  <Civilizația Cucuteni. Artefacte vechi în vremuri noi” – ce readuce în fața vizitatorului fascinanta civilizaţie Cucuteni prin intermediul artefactelor ceramice. Expoziţia vă prezintă vase şi statuete foarte valoroase, cu o vechime de peste 6000 de ani, multe dintre ele în premieră. Vă așteptăm în Sala Oglinzilor pentru a descoperi pictura şi sculptura maeştrilor cucutenieni, cu artefacte descoperite pe teritoriul judeţului Botoşani!”, a declarat Aurel Melniciuc, directorul muzeului.

Potrivit oficialului, pentru siguranța lor, vizitatorii trebuie să respecte un set de reguli. Astfel, în spaţiile muzeale se permite accesul vizitatorilor numai cu condiţia purtării obligatorii a măștii individuale și după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului.
Accesul este permis în manieră individuală (cu excepția familiilor), iar la la intrarea în muzeu vizitatorii vor utiliza dozatoarele cu dezinfectant şi vor respecta instrucțiunile personalului. În interiorul muzeului se va păstra distanța de minim doi metri între  vizitatori, respectiv personalul muzeuluişi  nu se va permite atingerea gadgeturilor, vitrinelor şi obiectelor expuse. Vizita va fi limitată la un interval de timp de cel mult o oră.
Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual și progresiv, pe măsură ce persoanele care au vizitat expozițiile au părăsit anumite porțiuni din muzeu. Curțile muzeelor se vor folosi drept spațiu de așteptare pentru vizitatori.

+1 -0
se încarcă...