Plăți către Fisc făcute cu cardul

0

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală dezvoltă și implementează noi facilități ale Spațiului Privat Virtual pentru a veni în sprijinul contribuabililor.
Astfel, persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții. Această facilitate este operațională din 11 iunie 2020, primele plăți fiind deja efectuate de către contribuabili.
Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanțe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Național Electronic de Plăți, iar instrucțiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituției, la următorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf.
În Spațiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se afișează pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.
La apăsarea butonului ”Afișare obligații restante”, se afișează lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.
La apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul este direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde se bifează căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.
Baza legală a facilităților de plată este un ordin dat de ministrul finanțelor publice pe 4 iunie 2020 pentru modificarea si completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanță între Ministerul Finanțelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entități fără personalitate juridică, ordin publicat în Monitorul Oficial pe 11 iunie, anul curent.

+0 -0
se încarcă...