Măsuri cerute în CL pentru botoşănenii care pun deşeuri menajere în coşurile stradale

0
dav

Obiceiul unor botoşăneni de a pune pungile cu deşeuri menajere în coşurile stradale a fost readus în atenţia consilierilor municipali de Cătălina Lupaşcu, în şedinţa de ieri a Consiliului Municipal. Ea a cerut Poliţiei Locale şi Urban Serv să ia măsuri, deoarece acest fenomen se extinde din ce în ce mai mult în municipiu. „Văd pe Facebook cetățeni care postează foarte multe fotografii cu coșurile de gunoi stradale, arhipline, pline de gunoi menajer. Acest lucru se întâmplă pe străzile Săvenilor, Tudor Vladimirescu, Pacea. Am văzut cetățeni care au postat asemenea fotografii. Rog Poliția Locală să vină cu modificări privitoare la cuantumul amenzilor pe care le pot da cetățenilor care nu respectă regulile de bun simț și anume să-și ducă gunoiul menajer în zonele special amenajate”, a declarat Cătălina Lupașcu.

Ea a adăugat că poliţiştii locali ar trebui să ia exemplu de la colegii lor din Oradea, care sunt îmbrăcaţi civil şi acţionează ferm în situaţii de acest gen.

Fenomenul gunoiului menajer pus în coşurile stradale, se alătură celuilalt fenomen, apărut după această pandemie şi anume seminţele. Parcurile au devenit iarăşi pline de seminţe, inclusiv în oraş, oriunde avem bănci, covorul de seminţe este prezent. Cred că e timpul să luăm măsuri şi rog Poliţia Locală să ne anunţe în fiecare şedinţă de Consiliu Local ce a făcut în acest sens pentru a păstra oraşul curat”, a mai spus Cătălina Lupaşcu.

După intervenţia consilierului liberal, primarul Cătălin Flutur a făcut precizări în privinţa activităţii Poliţiei Locale. „Din luna martie, noi nu mai beneficiem de serviciile Poliției Locale că este trecută în subordinea Ministerului de Interne pe perioada de urgență și pe perioada de stare de alertă. Deci încă o lună nu beneficiem de serviciile dumnealor, iar ceea ce spuneți dumneavoastră este foarte adevărat, este o dispoziție a celor de la Urban Serv să nu se mai ridice gunoiul din coșuri și postaci care să fotografieze şi să pună pe… este un lucru bine știut şi făcut cu mare intenție”, a precizat edilul.

Şi preşedintele de şedinţă, Eugen Ţurcanu, a cerut conducerii Urban Serv să ia măsuri deoarece sunt multe probleme în oraş în ceea ce priveşte salubrizarea.

Potrivit celor precizate de viceprimarul Cosmin Andrei, problemele nu sunt generate de Urban Serv, ci de Direcţia Edilitare din cadrul primăriei, care a redus frecvenţa de colectare a deşeurilor din oraş. „Urban Serv prestează un serviciu aşa cum îi este cerut, este doar un prestator şi operator de servicii la comanda primăriei, iar frecvenţa de colectare a deşeurilor a fost redusă de către colegii de la Direcţia Edilitare”.

Deja ai votat!
se încarcă...