vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTTaxaţi internaţional pentru convorbiri de la Baranca sau Crasnaleuca

Taxaţi internaţional pentru convorbiri de la Baranca sau Crasnaleuca

Roaming-ul involuntar face tot mai multe victime în judeţul Botoşani, care a fost trecut pe o hartă de risc la nivel naţional, în privinţa zonelor unde telefoanele intră într-o reţea dintr-o ţară vecină, fără ca utilizatorul să realizeze acest lucru. Roaming-ul involuntar poate apărea în zonele de graniţă de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe selectarea automata a reţelei. În aceste situaţii, echipamentul mobil se vă conecta automat la reţeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se afla utilizatorul, iar acesta va fi taxat pentru serviciile de comunicaţii utilizate în roaming, că şi cum s-ar afla fizic pe teritoriul statului vecin.
„Pentru ca utilizatorii să ştie cât mai exact care sunt zonele în care este posibil să intre în roaming involuntar, am introdus aceste localităţi în harta aisemnal.ro, sub formă de puncte la nivel de stradă. În acest fel, aisemnal.ro oferă acum informaţii atât despre nivelul semnalului, cât şi despre zonele de graniţă în care utilizatorii riscă să se conecteze involuntar la staţiile de bază aflate pe teritoriul statului vecin şi să comunice la tarifele de roaming. Vom continua campaniile de măsurare a semnalului şi vom integra rezultatele, astfel încât utilizatorii să aibă acces la cele mai recente date“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

30 de localităţi din Botoşani sunt pe harta ANCOM

Conform măsurătorilor efectuate de ANCOM, în majoritatea judeţelor aflate la graniţă există puncte în care telefoanele sau tabletele pot intra în roaming involuntar. Astfel, dintre cele 440.425 de puncte aflate la o distanţă de cel mult 15 km de frontiere monitorizate de ANCOM, au fost identificate şi introduse în hartă 295.630 de puncte cu potenţial risc de intrare în roaming involuntar. Localităţile identificate că având un potenţial risc sunt în judeţele Arad, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vaslui.
Lista este actualizată anual, iar din judeţul Botoşani sunt enumerate localităţile Tudor Vladimirescu, Cotu Miculinţi, Crasnaleuca, Baranca, Fundu Herţii, Cucuteni, Durneşti, Liveni, Loturi, Manoleasa, Manoleasa-Prut, Horia, Bajura, Darabani, Mitoc, Cuzlău, Horodiştea, Păltiniş, Slobozia, Racovăţ, Miorcani, Dămideni, Româneşti, Sărata, Bădărăi, Berza, Durneşti, Ilişeni, Rănghileşti-Deal şi Oroftiana.

Semnal de alarmă pentru utilizatori

În cazul în care intenţionează să călătorească într-o zona de graniţă, utilizatorii trebuie să acorde atenţie mesajelor venite din partea operatorului în reţeaua căruia se afla. Operatorii au obligaţia de a informa utilizatorii prin SMS în momentul în care telefonul s-a conectat la reţeaua unui operator străin, precizând tarifele în valori care includ TVA, aplicabile serviciului de roaming utilizat în statul respectiv.
Pentru a evita accesarea involuntara a serviciilor este bine că utilizatorii să îşi ia masuri de precauţie. Aceştia trebuie să selecteze manual reţeaua; să solicite operatorului activarea serviciul de roaming numai la cerere, când aceştia călătoresc în străinătate; să verifice la ce reţea e conectat telefonul sau tableta înainte de a le utiliza, în cazul în care selectarea reţelei rămâne pe modul automat.
Utilizarea involuntară a telefonului/tabletei în roaming nu îi scuteşte pe utilizatori de plata acestui serviciu. Mai multe informaţii privind utilizarea şi costurile serviciului de roaming sunt disponibile pe pagina de internet a Autorităţii, aici.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...