Botoşăneancă moartă din cauza covid

0

Deşi numărul cazurilor de covid19 este unul redus la nivelul judeţului Botoşani, în contrast cu aproape tot restul ţării, cazurile grave continuă să afecteze botoşănenii. O femeie a decedat din cauza infectării cu covid19, aceasta fiind în comă încă de săptămâna trecută.

În vârstă de 55 de ani, femeia, cea pentru care se cerea donare de plasmă în urmă cu două săptămâni de către familia ei, a fost transportată marţea trecută la Iaşi în stare critică.

Femeia a fost internată pe reanimare, însă starea ei a continuat să se degradeze, iar medicii s-au văzut nevoiţi să o direcţioneze către Iaşi, unde a fost transferată pe secţia ATI de acolo. Femeia a fost diagnosticată cu multiple disfuncţii la nivelul organelor, cauzate de infecţia cu noul coronavirus. Aceasta a fost mai întâi internată pe secţia de reanimare, intubată şi ventilată mecanic, iar familia a încercat cu disperare să facă rost de donatori care s-au vindecat de covid19 şi puteau dona plasmă cu anticorpi, care ar fi ajutat organismul femeii să lupte mai bine împotriva bolii. Cum acest demers a eşuat, femeia a fost transferată la Iaşi cu o ambulanţă SMURD cu medic, starea ei fiind deosebit de gravă. „Starea pacientei era una foarte gravă, menţinându-se astfel pe tot timpul transportului. Cu saturaţie mică de oxigen, fiind intubată şi ventilată, aceasta a fost transferată pe secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi”, a precizat medicul Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Din păcate, marţi dimineaţă medicii specialişti de la Iaşi s-au văzut nevoiţi să constate decesul, inima femeii cedând din cauza afectării grave a noului coronavirus. Aceasta suferea de obezitate şi afecţiuni cardiace.

Decesul este al 83-lea la nivelul judeţului, însă Botoşaniul contnuă să scadă în clasamentul general al îmbolnăvirilor cu covid19. Ieri au fost înregistrate trei noi cazuri la nivelul judeţului, ceea ce duce nunărul total la 1106, judeţul fiind depăşit ieri şi de Prahova, ajungând astfel pe loucl zece la nivel naţional, după ce în urmă cu câteva săptămâni era pe locul al treilea. Dacă la finalul stării de urgenţă, când a fost schimbată conducerea DSP, Botoşani era aproape de locul 3 în România, în prezent a ajuns pe locul al zecelea, cu 1106 cazuri confirmate, creşterea fiind una constantă, de sub 5 cazuri zilnic,

Judeţe precum Buzău, Bacău, Ilfov, sau Neamţ sunt foarte aproape de a depăşi Botoşaniul ca număr de îmbolnăviri în zilele următoare, situaţia părând scăpată de sub control mai la Sud de mijlocul ţării. În prezent în Botoşani sunt 242 de bolnavi activi, iar 782 de botoşăneni au fost declaraţi vindecaţi de covid19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, 681 de noi persoane confirmate cu COVID-19, fiind prelucrate peste 8.500 de teste. Bilanțul este în scădere față de weekend, dar și numărul de teste prelucrate este considerabil mai mic. Sâmbătă au fost înregistrate 767 de noi cazuri, iar sâmbătă țara noastră a avut un record negativ de 889 de cazuri.

Bilanțul total a ajuns acum la 38.139 de cazuri. De la începutul crizei, 22.747 de persoane au fost vindecate. Totodată, alți 2.466 de pacienți asimptomatici au fost externați la zece zile de la depistare, iar 972, cu test pozitiv, au fost externați la cerere.

Bilanțul total se ridică astfel acum la 2.038 de decese. În ceea ce privește numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, numărul acestora a crescut la 293. Ieri la Terapie Intensivă erau internați 286 de pacienți, iar sâmbătă 280

Deja ai votat!