Jandarm lovit şi ameninţat cu moartea (video)

0

Scandalul creat între două familii de romi în cartierul Drochia, din Dorohoi, s-a lăsat şi cu un dosar de ultraj, la adresa unuia dintre participanţii la scandal.

La un moment dat în scandalul iscat la Dorohoi, între rudele victimei înjunghiate în gât şi cei patru agresori, lucrurile au degenerat foarte uşor. Mai mult, la un moment dat, când spiritele s-au încins, unul din jandarmi a fost lovit cu pumnul în gât şi ameninţat cu moartea de către unul din cei patru agresori. „Subofițerul a suferit leziuni ușoare, fără a fi necesare îngrijiri medicale. Raportul întocmit de către subofițer a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi de către Poliția municipiului Dorohoi, în vederea efectuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, a precizat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Din acest motiv, la faţa locului au fost trimise atât trupele speciale ale Poliţiei dar şi ale Jandarmeriei, „mascaţii” celor două instituţii fiind trimişi pentru a calma spiritele atât în cartierul Drochia din Dorohoi, dar şi la unitatea sanitară, unde se adunau mai mulţi membri ai familiei celui rănit. „Având în vedere că exista riscul ca situația să degenereze, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmi pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Ulterior, victima a fost transportată la spital, poliţiştii începând o anchetă pentru loviri sau alte violenţe, iar în funcţie de concluziile medicilor, încadrarea juridică poate fi făcută pentru tentativă de omor. Mai mult, din cauza riscului continuu din zonă, mai multe echipaje de poliţie au fost dispuse pentru a monitoriza cartierul.

Deja ai votat!
se încarcă...