Botoşani NU mai este în zona roşie a Covid19

0

Aşa cum Monitorul de Botoşani anunţa încă de o săptămână, judeţul Botoşani a ieşit din top 10 al judeţelor care au îmbolnăviri cu Covid19.

Datorită numărului mic de cazuri raportate zilnic în ultima lună, astăzi, raportarea Grupului de Comunicare Strategică prezintă Botoşaniul pe locul 11, după ce judeţul Bacău a crescut în trei zile cu peste 170 de cazuri noi raportate. „Sperăm, prin anchetele epidemiologice încrucişate, să descoperim cât mai repede posibilele focare şi să intervenim pentru a păstra noile cazuri cât mai scăzute în această perioadă. Angajaţii DSP lucrează aproape non-stop, dar, din fericire, acest lucru se observă în numărul mic de îmbolnăviri, dar şi o conştientizare din partea populaţiei judeţului, care înţelege că distanţarea şi purtarea măştii împiedică răspândirea bolii”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Astfel, judeţul Botoşani a ajuns la 1131 de cazuri, în ultimile 24 de ore raportând 7 noi infecţii cu coronavirus, iar până luni este posibil ca judeţe precum Buzău, cu 1125 de cazuri, Ilfov, cu 1131 de cazuri sau Neamţ cu 1128 de cazuri, să ne depăşească.

Astăzi în ROmânia s-a înregistrat un nou record negativ, iar în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Deja ai votat!
se încarcă...