Copil rănit grav de o autoutilitară (video)

Un copil de 11 ani a ajuns cu ambulanţa la Urgențe după ce a fost lovit în plin de o autoutilitară marca Fiat care circula regulamentar.

Incidentul a avut loc vineri după-amiază, pe drumul județean ce leagă localităţile Nicşeni de Roma, în momentul în care autoutilitara, condusă de un bărbat de 56 de ani, a intrat în depăşirea unei căruţe care staţiona pe marginea drumului. În atelaj erau trei copii minori, unul din ei, băiatul de 11 ani, sărind din căruţă pentru a trage frâna la roată. Din păcate, copilul nu a fost atent în momentul în care a sărit din coşul căruţei, fiind lovit în plin cu partea dreaptă a maşinii, care intrase în depăşire.

Copilul a fost proiectat pe asfalt, suferind mai multe contuzii şi traumatisme, şoferul sunând imediat la 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. O ambulanţă cu asistent a fost trimisă imediat, iar ulterior ambulanţa cu medic de la SMURD a preluat copilul, din cauza rănilor suferite de acesta şi a cantităţii de sânge pe care o pierdea. „Copilul a ajuns în serviciul nostru conştient, dar cu contuzii şi traumatisme multiple. A suferit şi o fractură deschisă la nivelul membrului inferior stâng”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

La loculul accidentului au ajuns şi două echipaje de poliţie, care au oprit traficul pentru efectuarea de măsurători şi a fost începută o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului. „Şoferul autoutilitarei a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero. În cauză a fost deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!