Definitivat 2020 – 60,94% dintre candidaţii botoşăneni au fost declaraţi promovaţi

0

Ministerul Educației și Cercetării a anunţat astăzi, 28 iulie, rezultatele obţinute de candidații care au susținut, pe 22 iulie, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Botoșani, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 60,94%. La nivel naţional, 69,17% dintre candidaţi au medii mai mari sau egale cu 8.

Pentru susţinerea probei scrise s-au înscris 153 de candidați, însă patru au absentat şi 21 s-au retras. Au fost trimise la evaluare 128 de lucrări. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 78 de candidați cu medii între 8 și 10. Doi candidați au nota 10 la proba scrisă, dar şi media maximă. Aceştia sunt Andreea Contaş (educatoare, Şcoala Gorbăneşti), şi Ciprian Ionuţ Iovu (profesor de educaţie fizică şi sport, Şcoala Albeşti).

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minim media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen (proba scrisă, două inspecţii, portofoliu – n.r.). Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrul de examen de la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Potrivit calendarului, rezultatele trebuiau să fie afişate pe 31 iulie, însă evaluarea lucrărilor s-a încheiat mai devreme. “Acest lucru a fost posibil ca urmare a eficienței de care au dat dovadă toți cei implicați în evaluarea lucrărilor și vine în sprijinul candidaților, care au aflat mai repede, dar în interiorul calendarului aprobat, rezultatele obținute”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii ministerului.

La nivel national, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației și Cercetării, 101 candidaţi au primit nota maximă.

Deja ai votat!