Percheziții cu mascații la Dorohoi, după luptele de stradă. Zeci de suspecți ridicați

0

Zeci de polițiști și jandarmi au descins astăzi în municipiul Dorohoi, în cadrul unei operațiuni care a vizat starea conflictuală existentă între mai multe persoane, care s-a soldat până acum cu mai multe lupte de stradă. În urma operațiunii, mai multe persoane au fost ridicate pentru cercetări și conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) pentru audieri, principalele acuzații împotriva suspecților fiind tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, distrugere și lovire sau alte violențe.

În total, au avut loc 13 percheziții domiciliare, fiind emise mai multe mandate de aducere. Operațiunea a avut loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi și a fost organizată de Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Dorohoi, a lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate, a Inspectoratului de Jandarmi Județean, a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și a Poliției Locale Dorohoi, în total fiind vorba de aproximativ 90 de efective.

„Cu ocazia activităților desfășurate au fost puse în executare 24 de mandate de aducere, fiind conduse la sediul IPJ Botoșani 24 de persoane. La locațiile vizate, au fost găsite și ridicate mai multe bunuri care interesează cauza. Cercetările sunt continuate pentru infracțiunile menționate mai sus, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri procedurale”, a precizat Simona Pușcașu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Descinderile au loc după ce începând cu data de 20 iulie a.c., mai multe persoane din municipiul Dorohoi au fost implicate în trei incidente violente, unele altercații având loc în plină stradă.

Deja ai votat!
se încarcă...