Ziua imnului marcată la Botoșani printr-o ceremonie simbolică

0

O parte dintre oficialitățile județului au participat astăzi dimineață la o ceremonie restrânsă dedicată Zilei Imnului Național. Evenimentul simbolic a fost organizat pe strada Ștefan Luchian din municipiu, în fața Cercului Militar Botoșani, iar la ceremonie au participat doar reprezentanții structurilor Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne.

Momentul a debutat cu o slujbă religioasă care a avut la Capela Militară, unde a fost rostită o binecuvântare și o rugăciune pentru poporul român. Ulterior, în fața Cercului Militar a avut loc intonarea imnului național al României.

Întreaga ceremonie a durat mai puțin de o jumătate de oră, iar pentru a marca momentul printr-un gest deosebit, prefectul Dan Nechifor, subprefectul Rodica Zelincă și directorul Cancelariei, Cristian Roman, au ținut în mâini stegulețe cu drapelul național.

„Deşteaptă-te, române” este mai mult decât un simbol național, este un îndemn la a nu uita jerfa predecesorilor noștri care au luptat până la moarte pentru construcția statului român. Astăzi, în ziua în care celebrăm Imnul Național, mai mult ca oricând să fim conștienți că orice națiune se fondează pe respectul faţă de trecut şi pe solidaritatea şi respectul între membrii săi. Dragi botoșăneni, să intonăm cu mândrie Imnul Național “Deșteaptă-te, române” și să-l purtăm în suflet, oriunde ne-am afla!”, a fost mesajul Instituției Prefectului.

Deja ai votat!