Săptămână cu temperaturi de 30ºC

0

Săptămâna pe care o începem astăzi va fi una de vară autentică, în care temperaturile vor depăși frecvent pragul de 30ºC, fiind și zile în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. De altfel, săptămâna se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, în cea mai mare parte a județului.

Astăzi, în prima zi a săptămânii, temperaturile maxime prognozate de meteorologii vor fi de 29ºC și asta, probabil, din cauza faptului că cerul va fi mai mult acoperit de nori. Temperaturile minime, cele din timpul nopților, vor fi de 16ºC, urmând ca acestea se crească pe parcursul celorlalte nopți ale săptămânii, când se vor apropia de 19ºC-20ºC.

Mâine, soarele va străluci pe cer nestingherit de nori, iar acest lucru se va vedea în termometre, unde mercurul va atinge pragul de 30ºC, pe care îl va atinge și miercuri, chiar dacă apar și ceva nori pe cer. Joi, vineri și sâmbătă, temperaturile vor sări spre 32ºC, chiar dacă cerul se va menține puțin înnorat. Din acest motiv, în zilele de la sfârșitul săptămânii viitoare ITU va fi unul critic.

În ultima zi a săptămânii, temperaturile vor coborî puțin, adică nu vor mai atinge pragul de 30ºC.

Deja ai votat!
se încarcă...