miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăLocalMamă ucigaşă trimisă la pușcărie

Mamă ucigaşă trimisă la pușcărie

Tânăra de 21 de ani din Ştiubieni, care şi-a ucis copilul abia născut, a fost condamnată la şase ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat. Sentința definitivă a fost pronunțată miercuri, 5 august a.c., de Curtea de Apel Suceava, care a majorat condamnarea de 4 ani dispusă inițial de Tribunalul Botoșani.

În luna august a anului trecut, Mihaela Luca a născut la domiciliu, iar la scurt timp şi-a aruncat fetița în latrina din curtea casei în care locuia, lovind-o și cu un hârleț. Pe fondul pierderii de sânge, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, iar cadrele medicale au realizat că aceasta născuse neasistat și au sesizat Poliţia, întrucât pruncul era de negăsit.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar în urma investigațiilor trupul neînsuflețit al bebelușului a fost găsit. Necropsia efectuată de medicii legişti a arătat că fetiţa a fost născută la termen și a murit asfixiată.

Fetiţa ucisă, rezultatul unei sarcini nedorite

Probele administrate în timpul anchetei i-au condus pe procurori la o concluzie uluitoare – tânăra ar fi acționat conștient, încercând să scape de copilul care era rezultatul unei sarcini nedorite, după o relație cu un alt bărbat. Astfel, deși aflase că urmează să devină mamă, tânăra a făcut tot posibilul să ascundă sarcina în fața apropiaților.

În timpul procesului de la Tribunalul Botoșani, magistrații au reținut în favoarea tinerei circumstanțe atenuante, apreciind că a fost vorba de o faptă comisă în timp ce tânăra era în stare de șoc după nașterea neasistată. În schimb, în urma apelului formulat de procurori, magistrații Curții de Apel Suceava au rejudecat cauza și au înlăturat circumstanţa atenuantă, majorând pedeapsa la șase ani și opt luni de detenție.

În baza sentinței dispusă miercuri de Curtea de Apel, tânăra urma să fie ridicată de polițiști și depusă într-o unitate de detenție pentru femei, pentru executarea pedepsei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.8 ° C
12.7 °
11.6 °
70 %
3.4kmh
100 %
mar
12 °
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se mai întâmplă să greșești spitalul, dar personalul e înțelegător.

EDITORIAL

În primii ani ai noului mileniu, un cadru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost dovedit ca plagiator. Varianta oficială? O profesoară...

GÂNDUL ZILEI

Când de mâner s-o apuce Și-a dat seama că nu-i bună : Șurubelnița în cruce Trebuia în … semilună! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...