Mamă ucigaşă trimisă la pușcărie

Tânăra de 21 de ani din Ştiubieni, care şi-a ucis copilul abia născut, a fost condamnată la şase ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat. Sentința definitivă a fost pronunțată miercuri, 5 august a.c., de Curtea de Apel Suceava, care a majorat condamnarea de 4 ani dispusă inițial de Tribunalul Botoșani.

În luna august a anului trecut, Mihaela Luca a născut la domiciliu, iar la scurt timp şi-a aruncat fetița în latrina din curtea casei în care locuia, lovind-o și cu un hârleț. Pe fondul pierderii de sânge, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, iar cadrele medicale au realizat că aceasta născuse neasistat și au sesizat Poliţia, întrucât pruncul era de negăsit.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar în urma investigațiilor trupul neînsuflețit al bebelușului a fost găsit. Necropsia efectuată de medicii legişti a arătat că fetiţa a fost născută la termen și a murit asfixiată.

Fetiţa ucisă, rezultatul unei sarcini nedorite

Probele administrate în timpul anchetei i-au condus pe procurori la o concluzie uluitoare – tânăra ar fi acționat conștient, încercând să scape de copilul care era rezultatul unei sarcini nedorite, după o relație cu un alt bărbat. Astfel, deși aflase că urmează să devină mamă, tânăra a făcut tot posibilul să ascundă sarcina în fața apropiaților.

În timpul procesului de la Tribunalul Botoșani, magistrații au reținut în favoarea tinerei circumstanțe atenuante, apreciind că a fost vorba de o faptă comisă în timp ce tânăra era în stare de șoc după nașterea neasistată. În schimb, în urma apelului formulat de procurori, magistrații Curții de Apel Suceava au rejudecat cauza și au înlăturat circumstanţa atenuantă, majorând pedeapsa la șase ani și opt luni de detenție.

În baza sentinței dispusă miercuri de Curtea de Apel, tânăra urma să fie ridicată de polițiști și depusă într-o unitate de detenție pentru femei, pentru executarea pedepsei.

Deja ai votat!