A scăpat de o amendă după ce a scotocit prin gunoi

0

A aruncat bonul fiscal la scurt timp după ce a cumpărat un cartuș de țigări și s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, dar și cu țigările confiscate. Este pățania unui bărbat, care pentru a scăpa de amendă a ajuns să caute bonul prin coșul de gunoi. Doar că neglijența l-a costat și mai mult pentru că, amenda cu pricina a trebuit anulată în urma unui proces.

Nefericita întâmplare s-a petrecut pe 15 aprilie a.c., în perioada stării de urgență, când bărbatul, Neculai R., a oprit la o benzinărie din județ și a cumpărat un cartuș de țigări, dar înainte de a ieși din unitate a făcul greșeala și a aruncat bonul fiscal la coșul de gunoi. A reușit să fumeze doar două țigări dintr-un pachet, pentru că la scurt timp a dat ochii cu un echipaj de poliție, aflat în misiune pentru punerea în aplicare a Ordonanțelor Militare.

Cum circulația era restricționată, bărbatul a fost oprit pentru control, iar polițiștii au zărit țigările aruncate pe bancheta mașinii. I-au cerut documentele privind proveniența pachetelor și cum bărbatul nu mai avea bonul fiscal, țigările au fost confiscate, iar Neculai R. s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

Degeaba l-a rugat pe polițist să îl însoțească până la benzinărie pentru a se convinge cu ochii lui că țigările au fost cumpărate legal, întrucât, cel puțin pe moment, bărbatul nu a putut face dovada achiziționării legale. Disperat, Neculai R. a revenit la benzinărie, a scotocit prin coșul de gunoi până a găsit bonul, după care a contestat amenda în instanță.

Analizând faptele, magistrații au ajuns la concluzia că sancțiunea aplicată avea acoperire legală, însă, în baza bonului recuperat din coșul de gunoi, bărbatul a reușit să dovedească în fața instanței că nu a fost vorba de o fraudă.

Prin urmare, săptămâna trecută magistrații i-au anulat amenda de 5.000 de lei, iar bărbatul urmează să-și recupereze inclusiv pachetele de țigări, care ar trebui să fie în camera de corpuri delicte a poliției.

Deja ai votat!