joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTA scăpat de o amendă după ce a scotocit prin gunoi

A scăpat de o amendă după ce a scotocit prin gunoi

A aruncat bonul fiscal la scurt timp după ce a cumpărat un cartuș de țigări și s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, dar și cu țigările confiscate. Este pățania unui bărbat, care pentru a scăpa de amendă a ajuns să caute bonul prin coșul de gunoi. Doar că neglijența l-a costat și mai mult pentru că, amenda cu pricina a trebuit anulată în urma unui proces.

Nefericita întâmplare s-a petrecut pe 15 aprilie a.c., în perioada stării de urgență, când bărbatul, Neculai R., a oprit la o benzinărie din județ și a cumpărat un cartuș de țigări, dar înainte de a ieși din unitate a făcul greșeala și a aruncat bonul fiscal la coșul de gunoi. A reușit să fumeze doar două țigări dintr-un pachet, pentru că la scurt timp a dat ochii cu un echipaj de poliție, aflat în misiune pentru punerea în aplicare a Ordonanțelor Militare.

Cum circulația era restricționată, bărbatul a fost oprit pentru control, iar polițiștii au zărit țigările aruncate pe bancheta mașinii. I-au cerut documentele privind proveniența pachetelor și cum bărbatul nu mai avea bonul fiscal, țigările au fost confiscate, iar Neculai R. s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

Degeaba l-a rugat pe polițist să îl însoțească până la benzinărie pentru a se convinge cu ochii lui că țigările au fost cumpărate legal, întrucât, cel puțin pe moment, bărbatul nu a putut face dovada achiziționării legale. Disperat, Neculai R. a revenit la benzinărie, a scotocit prin coșul de gunoi până a găsit bonul, după care a contestat amenda în instanță.

Analizând faptele, magistrații au ajuns la concluzia că sancțiunea aplicată avea acoperire legală, însă, în baza bonului recuperat din coșul de gunoi, bărbatul a reușit să dovedească în fața instanței că nu a fost vorba de o fraudă.

Prin urmare, săptămâna trecută magistrații i-au anulat amenda de 5.000 de lei, iar bărbatul urmează să-și recupereze inclusiv pachetele de țigări, care ar trebui să fie în camera de corpuri delicte a poliției.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...