spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTA scăpat de o amendă după ce a scotocit prin gunoi

A scăpat de o amendă după ce a scotocit prin gunoi

A aruncat bonul fiscal la scurt timp după ce a cumpărat un cartuș de țigări și s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, dar și cu țigările confiscate. Este pățania unui bărbat, care pentru a scăpa de amendă a ajuns să caute bonul prin coșul de gunoi. Doar că neglijența l-a costat și mai mult pentru că, amenda cu pricina a trebuit anulată în urma unui proces.

Nefericita întâmplare s-a petrecut pe 15 aprilie a.c., în perioada stării de urgență, când bărbatul, Neculai R., a oprit la o benzinărie din județ și a cumpărat un cartuș de țigări, dar înainte de a ieși din unitate a făcul greșeala și a aruncat bonul fiscal la coșul de gunoi. A reușit să fumeze doar două țigări dintr-un pachet, pentru că la scurt timp a dat ochii cu un echipaj de poliție, aflat în misiune pentru punerea în aplicare a Ordonanțelor Militare.

Cum circulația era restricționată, bărbatul a fost oprit pentru control, iar polițiștii au zărit țigările aruncate pe bancheta mașinii. I-au cerut documentele privind proveniența pachetelor și cum bărbatul nu mai avea bonul fiscal, țigările au fost confiscate, iar Neculai R. s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

Degeaba l-a rugat pe polițist să îl însoțească până la benzinărie pentru a se convinge cu ochii lui că țigările au fost cumpărate legal, întrucât, cel puțin pe moment, bărbatul nu a putut face dovada achiziționării legale. Disperat, Neculai R. a revenit la benzinărie, a scotocit prin coșul de gunoi până a găsit bonul, după care a contestat amenda în instanță.

Analizând faptele, magistrații au ajuns la concluzia că sancțiunea aplicată avea acoperire legală, însă, în baza bonului recuperat din coșul de gunoi, bărbatul a reușit să dovedească în fața instanței că nu a fost vorba de o fraudă.

Prin urmare, săptămâna trecută magistrații i-au anulat amenda de 5.000 de lei, iar bărbatul urmează să-și recupereze inclusiv pachetele de țigări, care ar trebui să fie în camera de corpuri delicte a poliției.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...