Botoşani este prima dată în zona VERDE Covid, iar directorul DSP le-a mulţumit tuturor colegilor

1

Judeţul Botoşani a ajuns, de pe locul trei la nivel naţional ca număr de cazuri, în zona verde a hărţii Covid. Astfel, conform statisticilor efectuate pe ultimele cinci şi 14 zile, ca medie de cazuri nou apărute, judeţul Botoşani se află pe ultimele locuri pe ţară.

La creşterea procentuală a numărului total de cazuri pe ultimile cinci zile, judeţul Botoşani este, alături de Suceava, singurul judeţ verde, adică 0% creştere, în timp ce la indicele de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zie, din nou, judeţul Botoşani stă cel mai bine din toată ţara, fiind singurul judeţ cu 10-19 cazuri.

Mai mult, şi în clasamentul privnd densitate de cazuri noi la 1 milion de locuitori în ultimele 3 zile, Botoşani este singurul judeţ, alături de Satu Mare, colorat cu albastru, adică sub 10 cazuri.

În acest context, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani a postat un mesaj către populaţia judeţului, dar mai ales către proprii colegi din cadrul DSP Botoşani, care au dus o muncă titanică până în prezent. „De câteva zile judeţul Botoșani a devenit zonă verde pe hartă României de la începutul pandemiei. Acest fapt se datorează atât populației jud Botoșani care a înțeles că doar dacă ne protejăm putem fi sănătoși, precum și cadrelor medicale care fac eforturi imense cât și colectivului inimos de la DSP BOTOȘANI. Acești oameni din DSP muncesc fără întrerupere de începutul pandemiei 7 zile din 7. Echipa de la compartimentul de epidemiologie (o mână de oameni) muncesc non stop şi, datorită muncii lor, pot spune că situația epidemică de la Botoșani a fost ținută sub control. Dragi colegi din DSP, vă mulţumesc tuturor pentru toată munca pe care o depuneți, mă înclin în față voastră şi să dea Dumnezeu să ajungem în ziua când vom putea spune că la Botoşani nu mai avem nici un caz Covid pozitiv (confirmat sau internat).”, este mesajul postat de medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Mesajul acesteia vine şi la câteva zile după ce la nivel central s-a decis mărirea salariilor angajaţilor din direcţiile de sănătate publică, însă în cadrul acestor măriri nu a fost cuprins şi perosnalul din cadrul compartimentelor de epidemiologie, aceştia ducând o parte din „greul” din pandemie, cu anchetele epidemiologice şi măsurile pe care trebuie să le supravegheze.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU