Violator scăpat în libertate

Bărbatul care a încercat să violeze, la sfârșitul săptămânii trecute, o femeie din comuna Broscăuți, este recidivist. În vârstă de 30 de ani, Daniel Dumitru G. a fost eliberat din penitenciar la sfârșitul anului trecut. În 2017 acesta a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare cu executare pentru un alt viol comis prin același mod de operare. Pedeapsa trebuia să expire în decembrie 2020, dar individul a fost eliberat condiționat la finele anului trecut. Acesta a beneficiat de recursul compensatoriu.

„Față de împrejurarea că persoana privată de libertate a avut un comportament pozitiv, a participat la activități lucrative și sportive, dovedește instanței că a înțeles pe deplin scopul pedepsei aplicate, existând convingerea că aceasta s-a îndreptat și că poate fi redată societății, existând șanse ca aceasta să se reintegreze în societate și să nu mai reitereze comportamentul infracțional”, menționau atunci judecătorii care i-au dat drumul acasă. Cu toate acestea, individul a recidivat.

Femeie agresată în propria casă

Reamintim că în noaptea de 14 spre 15 august a.c., Daniel Dumitru G. s-a strecurat în curtea locuinței unei consătence în vârstă de 45 de ani, despre care știa că este divorțată și este singură. După ce a reușit să intre în locuință, individul a tăbărât pe femeie. Acesta a încercat să întrețină relații sexuale prin constrângere și întrebuințarea de violențe. Doar că victima a ripostat și a reușit să scape, bărbatul fiind nevoit să renunțe la intenții. Îngrozită de întâmplarea prin care a trecut, femeia și-a anunțat imediat fiica despre cele întâmplate. Aceasta a anunțat poliția. Cazul a ajuns în atenția polițiștilor Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, suspectul fiind reținut pentru 24 de ore. Duminică (n.r. – 16 august a.c.), în urma probelor administrate de anchetatori, Judecătoria Dorohoi a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Daniel Dumitru G.

„Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să se dispună soluție procedurală”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Deja ai votat!