Țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă

Polițiștii de frontieră botoşăneni au confiscat peste 20.800 de pachete cu ţigări de contrabandă. Este vorba despre două capturi de țigări. Acestea au fost făcute luni seară, într-un interval de mai puțin o jumătate de oră. Valoarea acestora este de peste 252.000 de lei, iar ţigările urmau să ajungă pe piaţa neagră.

Primul caz a fost înregistrat în comuna Românești, în urma unei acțiuni care a fost organizată de Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani. Astfel, în jurul orei 21, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Dămideni, mai multe persoane care se aflau la malul râului Prut. Acestea încercau să transporte colete voluminoase. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de întuneric, suspecții au abandonat coletele și au fugit. Aceştia au reuşit să treacă înot râul Prut în Republica Moldova. „Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani. La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 9.478 de pachete cu ţigări, în valoare de 114.680 de lei. Acestea au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Colete abandonate de suspecţi

După numai câteva minute, și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, în cooperare cu cei din Republica Moldova, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, mai multe persoane care descărcau colete voluminoase dintr-o barcă, cu care au trecut din Republica Moldova în România. Poliţiştii de frontieră botoșăneni au intervenit imediat, dar suspecții au abandonat coletele și au fugit în vegetaţia din zonă. La inventarierea coletelor, a rezultat cantitatea de 11.390 de pachete cu ţigări, în valoare de 137.825 de lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

„În cel mai scurt timp, pe baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților din Republica Moldova despre cele două evenimente, în vederea cercetării în comun a acestora. În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a adăugat Minodora Răcnea.

Deja ai votat!