Amenzi mai puține la controalele anti-Covid

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.

La cele șase acțiuni punctuale organizate și desfășurate ieri, 29 august a.c., pe raza județului, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției Sanitar-Veterinare și Direcției de Sănătate Publică. „S-a acționat în zonele aglomerate din județ, în zonele pietonale, târguri și piețe, terase, dar și în mijloacele de transport în comun”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare de 1.700 de lei. Dintre acestea, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, mult mai puține comparativ cu situația de la ultimele controale de acum circa o săptămână.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, a adăugat Delia Nenișcu.

Deja ai votat!