Au fost afişate rezultatele la Bacalaureat, sesiunea august – septembrie

0

Ministerul Educaţiei a anunţat astăzi, 2 septembrie, rezultatele obţinute de candidaţii care au susţinut probele din cadrul Bacalaureatului, sesiunea august – septembrie.

La nivelul județului Botoşani, cea mai mare medie este 8,71. Probele scrise au fost susţinute de 724 de candidați, 302 obţinând medii peste 6.00. Rata de promovare la nivelul judeţului este de 41,6%. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor.

Candidații nemulţumiţi de rezultate au posibilitatea să depună contestaţii astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate în perioada 3 – 4 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie anunţate pe 5 septembrie.

Rezultatele obţinute de candidaţii botoşăneni pot fi vizualizate aici.

Deja ai votat!