Ciolacu, Stănescu și Dîncu vor să crească natalitatea la Botoșani (foto-video)

0

Al treilea om în stat și totodată președintele principalului partid de opoziție, PSD, Marcel Ciolacu, a fost într-o acțiune electorală prin județ, însoțit de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, și de președintele Consiliului Național al social-democraților, Vasile Dîncu.

Acțiunile electorale au vizat comuna Șendriceni, unde social-democrații au vizitat o școală, o întâlnire la Văculești cu principalii candidați PSD din județ, dar și municipiul reședință de județ, unde peste o sută de membri de partid au luat cu asalt parcul din spatele Primăriei pentru a lansa „Pachetul social pentru stimularea natalității pentru municipiul și județul Botoșani”, un vector electoral de inspirație Firea, cu care Cosmin Andrei ar vrea să atragă de partea sa tinerii la alegerile din 27 septembrie.

La acțiunea, regizată la secundă cu una dintre televiziunile de casă ale PSD, a fost prezent și actualul președinte al CJ Botoșani, Costică Macaleți, care s-a întreținut cu liderul de facto al partidului, Paul Stănescu. De altfel, în debutul conferinței de presă ce a urmat acțiunii electorale, Marcel Ciolacu a ținut să-i mulțumească lui Macaleți pentru că „ne-a fost alături toată ziua”.

„Nu mai există gri în partid”

Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că el a fost cel care l-a promovat pe Marius Budăi, deși acelaşi merit și l-a arogat în urmă cu un an și jumătate și Liviu Dragnea când a fost în vizită electorală la Botoșani.

Liderul național al PSD a refuzat să răspundă tranșant la întrebările legate de posibilitate de a-i garanta Doinei Federovici președinția organizației județene și un loc eligibil la parlamentare dacă va pierde cursa electorală și de ce partidul pe care-l conduce continuă să scadă în sondaje și nu capitalizează gafele puterii actuale deși a trecut în opoziție. În schimb, Ciolacu susține că eșecul moțiunii de cenzură, care nu a adunat cvorumul necesar pentru a fi supusă votului „a limpezit apele”. „Nu mai există gri în partid. Există alb și negru! Cei care au votat (n.r. – semnat) moțiunea de cenzură și au fost prezenți să voteze moțiunea de cenzură și cei care… Cine nu s-a prezentat din partea PSD a fost exclus din partid și în acest moment PNL are o majoritate în Parlament susținută de USR, PMP și UDMR”, a conchis Ciolacu.

 

Deja ai votat!