spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTBacalaureat 2020 - Rata finală de promovare la sesiunea de toamnă este...

Bacalaureat 2020 – Rata finală de promovare la sesiunea de toamnă este de 43,39%

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani au anunţat că rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului național de Bacalaureat, la nivelul județului Botoșani, este de 43,39 %, în creștere cu 15,27 de procente, în raport cu sesiunea august – septembrie 2019 (28,12 %). Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale (41,6%, înainte de depunerea contestaţiilor) se constată o majorare de 1,79 %.

315 de candidați (cu 13 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceștia, 226 de candidați provin din promoția curentă, iar 89 de candidați provin din promoțiile anterioare. Rata de succes pentru promoția din anul școlar 2019 – 2020 a crescut la 44,23% (de la 42,47% – înainte de contestații), în timp ce pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 41,40% (39,53% înainte de soluționarea contestațiilor)„, a declarat Ana Maria Loghin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit acesteia, pe 2 septembrie, după afişarea rezultatelor, au fost depuse 164 de contestații, defalcate astfel: proba la limba şi literatura română – 25, proba obligatorie a profilului – 77 și proba la alegere – 62. După reevaluarea lucrărilor, notele a 148  lucrări au fost modificate (prin creștere sau micșorare).

Doi candidaţi eliminaţi pentru fraudă 

La examen s-au prezentat 726 de candidați botoşăneni din totalul celor 891 de candidați înscriși. Doi candidaţi au fost eliminaţi din examen din cauza unor fraude sau tentative de fraudă şi nu se vor putea prezenta la acest examen în următoarele două sesiuni.

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare a fost calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

34,1% – rata de promovare la nivel naţional

La nivel naţional, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat, este de 34,1%, în creștere cu aproape un procent, în raport cu sesiunea august-septembrie 2019 (33,4%). Comparativ cu  rata de promovare generată de rezultatele inițiale (31,5%) se constată o majorare de 1,9%.

Rata de succes pentru promoția din anul școlar 2019 – 2020 a crescut la 36,4% (de la 34% – înainte de contestații), în timp ce pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 30,5% (27,8% înainte de soluționarea contestațiilor).

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.3 ° C
14.2 °
10 °
85 %
2.2kmh
52 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...