spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalTânăr în stare gravă după ce a fost împuşcat de poliţişti. Zeci...

Tânăr în stare gravă după ce a fost împuşcat de poliţişti. Zeci de cartuşe trase asupra lui (VIDEO)

Un tânăr a ajuns direct pe masa de operaţii după ce a fost împuşcat de poliţişti. Aflat la volanul unui microbuz, acesta nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi a forţat trecerea printr-un baraj.

Incidentul a avut loc la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe drumul Dorohoi-Botoşani, în dreptul localităţii Văculeşti. Din câte se pare, un microbuz marca Mercedes Sprinter, care circula cu viteză din direcţia Dorohoi spre Botoşani, nu a oprit la semnalele unui filtru de poliţie. Din primele informaţii, în maşină se afla o singură persoană, şoferul, un tânăr de 25 de ani din judeţul Suceava.

Oamenii legii au încercat să îl oprească, dar pentru că acesta a forţat trecerea, aceştia au tras mai multe focuri de armă.

Din informaţii neoficiale, poliţiştii au golit nu mai puţin de trei încărcătoare, adică peste 40 de cartuşe au fost trase în incident. Zece dintre acestea şi-ar fi atins ţinta, adică autovehicolul. Două gloanţe l-au lovit pe tânăr, rănindu-l grav. „Au fost executate mai multe focuri, atât de avertisment, cât şi spre autovehicul. Conducătorul acestuia a fost rănit”, a precizat agent şef adjunct Delia Nenicşu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Tânărul împuşcat de poliţişti dus direct pe masa de operaţii

Oamenii legii au chemat la faţa locului un echipaj medical pentru a-i acorda celui rănit primul ajutor. Tânărul a fost preluat de un echipaj de la Ambulanţă, aflat în apropiere. Ulterior, de la Botoşani a fost trimis echipajul cu medic SMURD. Tânărul a fost transportat la Urgenţe, de unde a fost dus direct în sala de operaţii. „Pacientul prezenta două plăgi prin împuşcare, fără leziuni de ieşire a gloanţelor. O plagă în zona omoplatului stâng, iar a doua în zona bazei hemitorace drept. A fost stabilizat în serviciul de Urgenţe şi ulterior dus direct în sala de operaţii”, a precizat un medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Din cauza stării grave, în sala de operaţii a intrat o echipă formată din doi medici chirurgi, medicul primar Iulian Preda și medicul specialist Florin Ciobanu, asistați de medicul de terapie intensivă Nicolae Pulhac. Asta după ce la examinare s-a constatat că unul dintre gloanțe a penetrat organele interne.

Poliţiştii au demarat imediat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce l-afăcut pe tânăr să nu oprească. Se pare că acesta ar fi fost însoţit pe traseu şi de două Dacii Duster în care se aflau câte 5-6 persoane. Ulterior, acestea s-au făcut nevăzute. La o primă inspecţie a autoutilitarei, poliţiştii nu au găsit obiecte sau mărfuri suspecte. Acest lucru face, însă, şi mai suspectă dorinţa tânărului de a scăpa de filtrul de poliţie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.4 ° C
24.6 °
24.4 °
49 %
6.9kmh
100 %
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...