Crescătorii de oi karakul s-au întâlnit la Stațiunea de Cercetare Popăuți

0

Crescători de oi karakul din întreg județul s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute la Stațiunea de Cercetare Popăuți pentru a discuta despre dezvoltarea rasei pe care o cresc.

Organizată de Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis și director al Stațiunii de Cercetare Popăuți, acțiunea s-a bucurat de prezența oficialilor și politicienilor, fiind invitați, în buna tradiție locală, doar aceia apropiați sau percepuți ca apropiați actualei puteri. La eveniment au fost prezenți senatorul liberal Costel Șoptică, Bogdan Cîmpanu, directorul interimar al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură Botoșani, Mihai Țurcanu, directorul interimar al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, numiți în funcție după preluarea puterii de către PNL. De asemenea, a fost prezent și prefectul județului Dan Nechifor, care i-a asigurat pe cei prezenți că „Instituția Prefectului Botoșani este alături de fermieri”. Printre participanți s-au numărat și universitari ieșeni în frunte cu decanul Facultății de Zootehnice, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Constantin Pascal.

Cerința este foarte mare de carne de oaie și confirmă prin prețul care se practică la ora actuală, între 10 și 11 lei pe kilogram în viu pentru acel miel finisat. Noi vom încerca să-i ajutăm pe fermieri să-și îmbunătățească producția de carne. Dacă se cere carne pe piață, facem carne. Când o să se ceară pielicele, facem pielicele. Fermierii și-au exprimat dorința să achiziționeze berbeci karakul, chiar și femele”, a conchis Nechifor.

Deja ai votat!