Creștere substanțială a ofertei de locuri de muncă (lista locurilor de muncă)

0

Prima săptămână de toamnă calendaristică a adus o redresare a ofertei de slujbe pusă la dispoziția celor interesați prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani. Astfel, 826 de posturi, cu aproape 300 mai multe decât săptămâna trecută. Printre locurile de muncă listate de la angajatori sunt 24 posturi pentru absolvenți de studii superioare: economiști și ingineri, în special, dar și posturi pentru absolvenți de studii medii, 802 slujbe.

Se caută economiști pentru posturi de manageri sau diferite posturi de execuție în companii private, dar tot inginerii sunt cei mai deficitari de pe piața muncii. Este nevoie de constructori, mecanici sau textiliști, proiectanți. De asemenea se mai caută medici veterinari, kinetoterapeuți sau translatori.

Şi oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă. Poșta Română caută „numărător de bani”, factori poștali, agenți curieri sau oficianți. Cele mai multe posturi sunt în construcţii şi în domeniul industriei uşoare, dar mai sunt scoase la concurs şi posturi de diferite tipuri de tehnicieni, pornind de la cei dentari, până al cei în construcții, agenţi de vânzări sau reprezentanți comerciale, asistenți medicali, laboranți, recepționeri, bucătari, chelneri, barmani, brutari, patiseri, pizzari sau agenţi de pază.

De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar şi acestea sunt în construcţii şi confecţii.

În funcție de domeniile de activitate, în această săptămână, mai bine de jumătate din locurile de muncă disponibile sunt în domeniul construcțiilor, 546. Urmează industria ușoară cu 142 de locuri de muncă, alimentație cu 34 slujbe, în timp ce restul domeniilor activității economice totalizează 104 oferte de slujbă.

Lista locurilor de munca disponibile in aceasta saptamana (aici)

Deja ai votat!
se încarcă...