sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTÎPS Teofan, la Vorona - "În aceste vremuri nu tocmai uşoare, avem...

ÎPS Teofan, la Vorona – „În aceste vremuri nu tocmai uşoare, avem nevoie de ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat astăzi, 8 septembrie, Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Vorona, cu prilejul hramului. În cuvântul de învăţătură, ÎPS Teofan a vorbit despre importanţa rugăciunii şi despre ajutorul pe care îl primim de la Maica Domnului. „În aceste vremuri nu tocmai uşoare, avem nevoie de ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Nu trebuie să lipsească din grija noastră zilnică cuvântul <Maica Domnului, ajută-mă! Măicuţa Domnului, nu mă lăsa! Preasfântă Născătoare de Dumnezeu. miluieşte-ne pe noi!>”, a spus ierarhul. ÎPS Teofan a adăugat că a cunoscut de-a lungul vieţii mulţi oameni mari, cu multe doctorate, cu multe cărţi scrise, cu responsabilităţi mari îndeplinite în viaţă, dar care la bătrâneţe nu conteneau să se roage la Maica Domnului.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Pe cine avem noi ocrotitoare în Cer şi pe pământ, rugătoare în faţa lui Dumnezeu pentru noi, pe cea care ne cunoaşte necazurile, ne ştie nevoile şi intervine în moduri pe care noi oamenii nu le înţelegem uneori, nu le pricepem adâncimea şi cuprinderea, dar Maica Domnului, ca orice mamă, cât o fi fiul sau fiica sa de rău sau rea, mama îşi iartă cu mult mai multă uşurinţă odraslele pentru că ştie că au zăbovit pentru nouă luni în pântecele ei. Mama noastră cea binecuvântată este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu şi oricât de păcătoşi am fi, şi suntem, ştiţi prea bine, Maica Domnului nu se scârbeşte de prea multele noastre păcate, Maica Domnului nu-şi întoarce faţa de la noi, Maica Domnului se află în permanentă stare de rugăciune”, a mai spus ÎPS Teofan.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei le-a mulţumit credincioşilor prezenţi la slujbă pentru că au respectat regulile impuse de actuala criză sanitară.

Mâine, 9 septembrie, începând cu ora 8:00, va fi oficiată Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, urmată de pelerinajul credincioşilor la moaştele Sfântului Onufrie.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...