marți, iunie 25, 2024
AcasăLocal BTO nouă serie de cursanţi în cadrul Proiectului CreaFuture

O nouă serie de cursanţi în cadrul Proiectului CreaFuture

Cadre didactice botoşănene şi reprezentanţi ai unor ONG-uri participă, în perioada 7 – 11 septembrie, la cursurile organizate în cadrul proiectului CreaFuture. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture – Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.

Potrivit organizatorilor, în condiţiile în care, din cauza crizei sanitare, acest an şcolar va fi atipic și cu mari emoții, cu atât mai mult, non-formalul, creativitatea și dezvoltarea abilităților de viață sunt mai necesare.

S-au înscris la acest curs profesori de la colegiile „AT Laurian”,  „Mihai Eminescu” şi „Gheorghe Asachi”, Şcoala Profesională „Ion Pillat”, liceele Pedagogic „Nicolae Iorga”, „Regina Maria” Dorohoi, „Nicolae Bălcescu” Flămânzi, Seminarul Teologic Botoşani, reprezentanţi ai părinţilor elevilor din Colegiul Laurian, Asociaţiei „Arlechin”, Asociaţiei profesorilor de limba română şi Centrului Judeţean de Voluntariat.

Colaborare între Casa Corpului Didactic şi Asociația B-Right Media

Casa Corpului Didactic (CCD) colaborează cu Asociația B-Right Media, această colaborare contribuind la nașterea ideii care s-a transformat în proiect.

Această colaborare este benefică pentru toți partenerii pentru că proiectul își propune să <zguduie> puțin metodele de formare a tinerilor liceeni din Botoșani și din Cernăuți. Se va înființa acea cameră de activități non-formale, noi suntem în proporție de 80% gata cu camera, așa că vă vom aștepta pentru derularea măcar a câte unei activități, cu elevii la Casa Corpului Didactic”, a declarat Isabella Cantemir, coordonator proiect din partea CCD.

Profesorul Adriana Cojocaru este formatorul proiectului, ajutată de consilierii de dezvoltare personală, Raluca Bălășcău și Alexandra Aolăriței.

Activitatea noastră cuprinde două părți, prima este aceasta, de formare ca facilitatori în domeniul dezvoltării creativității. A doua parte va fi un laborator de lucru non-formal pe care îl veți desfășura cu elevii și ne bucurăm că începe școala, astfel încât să putem participa împreună cu elevii noștri la aceste laboratoare non-formale, în incinta CCD”, a spus Adriana Cojocaru.

CreaFuture este un proiect transfrontalier implementat între România (Botoșani) și Ucraina (Cernăuți) care se va derula pentru o perioadă de 12 luni, cu un buget aprobat de UE în valoare totală de 220.197 euro.

Beneficiarul programului este Asociația B-Right Media din Botoșani care îi are ca parteneri în această provocare inedită pe: Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, Casa Corpului Didactic Botoșani și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
17.7 °
17.7 °
89 %
3kmh
1 %
mar
24 °
mie
27 °
joi
28 °
vin
29 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În oraşul plin de verdeaţă şi gropile sunt semnalizate eco.

EDITORIAL

Dușul rece de sâmbătă seara, mă refer la înfrângerea fără drept de apel a naționalei de fotbal, ne-a arătat scurt și cuprinzător, în mai puțin...

EPIGRAMA ZILEI

Orice nebun sau politician Are-o deficiență la ... bostan : Primul stă rău cu uzul rațiunii Iar celălalt cu-auzul ... națiunii! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...