Femei tâlhărite în centrul orașului

♦Seria infracțiunilor violente a cunoscut noi episoade dramatice la Botoșani, unde două femei au fost atacate în plină stradă

0

Polițiștii botoșăneni încearcă să dea de urma unor tâlhari care au jefuit două femei, chiar în zona centrală a municipiului Botoșani. Cele două atacuri au avut loc la câteva zile distanță, însă modul de operare a fost același.

În noaptea de 25 spre 26 august a.c., o femeie în vârstă de 55 de ani, mergea pe strada Octav Băncilă din municipiu, în apropierea fostului complex comercial Tratoria, când a fost atacată de un individ necunoscut, care a reușit să-i smulgă poșeta de pe umăr și să dispară cu ea. Cazul a ajuns în atenția Poliției municipiului Botoșani, iar cercetările au fost preluate de Biroul de Investigații Criminale (BIC). După declanșarea anchetei, polițiștii au reușit să găsească poșeta victimei, care fusese abandonată, fiind recuperate și actele femeii.

Pe 31 august a.c., la ora 21,30, pe strada Teatrului din municipiu, a urmat un alt atac. De această dată, victimă a fost o femeie în vârstă de 61 de ani, care a fost prădată și ea de geanta pe care o avea pe umăr, prejudiciul fiind estimat la 250 de lei. Atacatorul a profitat de faptul că victima era singură și nu s-a sfiit să acționeze. Cazul a fost preluat de polițiștii de la BIC, care au verificat toate camerele de supraveghere din zonă, în ideea că scena atacului a fost înregistrată întâmplător. „În ambele cazuri a fost deschis câte un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor și pentru tragerea la răspundere a acestora potrivit vinovăției”, a spus Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

+10 -0
se încarcă...