Inspector din Primăria Ibănești trimis în judecată de DNA

0

Doi botoșăneni au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava, pentru fraude cu subvenții europene. Inspector în cadrul Primăriei Ibănești, Ciprian Constantin Postolache, originar din Dorohoi, și Floarea Postolache, au fost puși sub urmărire penală pentru folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, respectiv complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, unul dintre cei doi inculpați, beneficiind de ajutorul celui de-al doilea, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în perioada 2012-2015, mai multe documente false (convenții civile, adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. „Prin aceste demersuri, cei doi inculpați ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 245.896 lei. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 246.164 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unuia dintre inculpați”, se arată într-un comunicat de presă emis de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Deja ai votat!
se încarcă...