Uniţi în credinţă – Zeci de botoşăneni s-au rugat împreună la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” (video)

Zeci de botoşăneni au participat astăzi la slujba oficiată de un sobor de preoţi, cu prilejul hramului, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, aflată în Cimitirul Pacea.

În cuvântul de învăţătură, preotul paroh Marian Macuc a vorbit despre importanţa credinţei, a faptelor şi gândurilor bune, acum, în debutul unui nou an bisericesc. „Să-i aducem Maicii Domnului un dar şi să-i spunem <uite, Maica Domnului, de ziua ta eu nu o să mai fac cutare lucru, sau o să încep să fac un lucru pozitiv>. Maicii Domnului i se pot aduce şi făgăduinţe. Adică dacă nu am zidit ceva în acest an, dacă nu am îndreptat de anul trecut, putem făgădui acum către Maica Domnului, în gândul nostru, că vom face un lucru duhovnicesc mai mult decât am făcut până acum şi să ne ţinem de el. Faceţi făgăduinţe şi le împliniţi pentru Maica Domnului. Sigur Maica Domnului dăruieşte şi ea, şi dăruieşte celor care sunt atenţi, celor care vin cu sinceritate către ea pentru că ea este singura care ştie inimile”, a spus preotul Marian Macuc.

În continuare, preotul a arătat cât de importantă este rugăciunea către Maica Domnului.

Dacă cineva este trist, să meargă la icoana Maicii Domnului şi să ceară bucurie pentru că ea este numită bucuria îngerilor. Este numită mângâierea celor întristaţi. Dacă cineva este tulburat, dacă nu reuşeşte să mai rezolve din probleme, dacă se simte ca într-o furtună, Maica Domnului este numită liman, adică port al celor înviforaţi. Aşa şi noi, pe marea acestei vieţi, vom găsi port de alinare ancorând în Maica Domnului. Atunci când o avem pe Maica Domnului suntem în siguranţă, suntem la port, suntem ancoraţi. Maica Domnului este numită doctor al celor bolnavi. Când suntem în boală, la fel să apelăm la Maica Domnului. Este numită sprijin al bătrâneţilor, de asemenea este şi călăuzitoare a tinereţii, cea care pune în minte gândul cel bun. Când suntem nehotărâţi, când avem de luat decizii importante în viaţă, la fel să ne gândim la Maica Domnului, să-i cerem ajutorul şi-l vom primi. Maica Domnului este nădejdea celor fără de nădejde. Dacă vrem să primim aceste daruri trebuie să ne asemănăm cu ea. Este o îndrăzneală, dar este o realitate. Aşa şi noi, ca un ultim gând şi sfat este să ne ne asemănăm Maicii Domnului, iar Maicii Domnului îi place liniştea, îi place bunăcuviinţa, îi place curăţenia, îi place rugăciunea şi îi place cel mai mult să facă voia lui Dumnezeu. De aceea, să facem voia lui Dumnezeu, să ne asemănăm Maicii  Domnului şi să nu plecăm de aici fără să-i facem un cadou curat Maicii Domnului”, a mai spus preotul paroh.

În finalul Sfintei Liturghii, au fost pomeniţi ctitorii bisericii.

Deja ai votat!