Acuze din cauza Covid la Poliția Locală

Mai mulţi agenţi din cadrul Poliţiei Locale acuză faptul că au ajuns să se infecteze cu noul coronavirus la locul de muncă. Aceștia spun că acum sunt în spital sau în izolare din cauza măsurilor tardive luate de conducerea instituţiei.

Unul dintre cei aflaţi în izolare spune că şefii instituţiei nu au luat măsuri imediat după ce a apărut primul caz de Covid19, astfel că s-a ajuns ca acum trei dintre agenţi să fie confirmaţi, iar soţia unuia dintre ei are simptome la domiciliu.

Alţi doi agenţi au fost trimişi în izolare, motivul fiind, spun ei, faptul că au mers cu aceeaşi autospecială, care nu a fost dezinfectată. Noi am ajuns să stăm carantinaţi, iar trei dintre noi sunt deja pozitivi, după ce am fost cu aceeaşi maşină. După ce primul coleg a avut simptome nu a fost dezinfectată maşina. Noi mergem câte doi în patrulare şi astfel am ajuns să fim patru izolaţi. Doi dintre cei izolaţi au şi fost confirmaţi. Maşinile nu au fost dezinfectate iniţial. Doar apoi, când mai mulţi dintre noi am atras atenţia, au fost cei de la DSPSA şi au dezinfectat”, a spus unul dintre agenţii aflaţi în izolare la domiciliu. Acesta a spus că dorește să își păstreze anonimatul de teama unor represalii ulterioare ale conducerii instituției.

Șeful Poliției Locale respinge acuzațiile

Cu toate acestea, şeful instituţiei neagă vehement cele spuse, sub protecţia anonimatului, de unul dintre agenţi. „Nici nu poate fi vorba de aşa ceva. Exclus. Noi avem contract şi cu DSPSA, am cumpărat suficiente cantităţi de dezinfectant şi materiale de protecţie. Autospecialele se dezinfectează cu regularitate”, a spus colonelul în rezervă Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale Botoşani. Acesta spune că în permanenţă s-au respectat protocoalele întocmite împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică. De asemenea, toate normele cu privire la protecţia personalului împotriva răspândirii cu Covid19.

Deja ai votat!