spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTRăzvan Rotaru susține că a fost păcălit de un coleg de partid

Răzvan Rotaru susține că a fost păcălit de un coleg de partid

Răzvan Rotaru lasă să se înțeleagă faptul că a fost, într-un fel, păcălit de colegul său de la Iași, Vasile Axinte, să semneze sesizarea la CCR privind legea care modifică prevederile Codului fiscal.

„Nu m-am dat cu puterea și nici nu am să mă dau. Nu fac eu jocul acesta. Am de la Iași, Vasile Axinte, care are stații peco. Noi votăm telefonic și așa am votat și acest proiect de lege. M-a sunat și mi-a spus că a vorbit cu Marcel Ciolacu și că prin proiectul pe care l-am votat îi eliminăm pe jucătorii mici de pe piață în favoarea unui singur distribuitor mare și că trebuie să facem ceva să îndreptăm lucrurile. Și mi-a spus: «Hai să semnăm sesizarea asta la CCR. Suntem mai mulți care o vom face». Acum m-am trezit că sunt numai eu și el. Eu știam că el are mai multe stații, așa că l-am crezut, dar nu joc cu puterea”, a declarat Răzvan Rotaru.

Contactat de G4Media, deputatul PSD Vasile Axinte își susține semnătura prin faptul că a votat din greșeală proiectul de lege susținut de partidul său. „Eram într-o zonă cu semnal prost la telefon și nu am știut că a fost introdus pe ordinea de zi după începerea ședinței. E un proiect greșit, făcut pentru o singură firmă, care distruge 900 de firme din piață și trimite în șomaj mii de angajați. De aceea am semnat pentru sesizarea CCR și am transmis un memoriu către președintele Iohannis să nu promulge legea”, a declarat Axinte.

Deputații PSD au votat săptămâna trecută in corpore proiectul de lege care modifică un articol din Codul Fiscal și impune o obligație pentru intermediarii de carburanți: să aibă depozite speciale. Legea scoate practic din piață câteva sute de companii care nu au nevoie de depozite, pentru că iau motorina cu cisternele de la rafinării și o duc la consumatori – de cele mai multe ori fermierii care au nevoie pentru alimentarea utilajelor agricole. Printre cei care au votat electronic s-au numărat și Răzvan Rotaru și Vasile Axinte.

La doar câteva zile distanță după ce au votat proiectul, cei doi PSD-iști au semnat și sesizarea de neconstituționalitate, alături de grupurile parlamentare ale PNL și USR.

De altfel, în urmă cu cinci zile, reprezentanţii Clubului Fermierilor Români se declarau dezamăgiţi de votul favorabil din 2 septembrie din Camera Deputaţilor privind modificarea legii de reglementare a procesului de vânzare a motorinei.

„Prin adoptarea acestui proiect legislativ, sunt eliminate din piaţă peste 980 de companii care asigură revânzarea de produse petroliere şi care îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional. Agricultura va fi puternic afectată de această lege, cu impact imediat asupra campaniei agricole de toamnă, în condiţiile în care fermierii depind de livrările de motorină pentru derularea lucrărilor agricole specifice acestei perioade”, se menţionează în comunicat.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...