Insecticid băut după o ceartă cu soţul

Chiar în ajunul sărbătoririi luptei împotriva suicidului, o botoşăneancă a încercat să îşi pună capăt zilelor într-un mod cumplit. În vârstă de 47 de ani, femeia a încercat să se sinucidă după ce a băut insecticid.

Totul a pornit după sosirea soţului femeii din străinătate. Acesta fusese plecat la muncă în Occident, iar de la sosirea lui, scandalurile s-au ţinut lanţ între cei doi. Exasperată, femeia a decis să îşi pună capăt zilelor miercuri după-amiază. Într-un moment de rătăcire, aceasta a pus mâna pe o sticlă cu insecticid împotriva gândacilor şi a luat mai multe înghiţituri. Ulterior a început să se simtă rău, astfel că a sunat speriată la 112.

O ambulanţă SMURD a ajuns la faţa locului în scurt timp şi i-a acordat acesteia primul ajutor. Ulterior, femeia a fost transportată la Urgenţe. „Femeia era în stare gravă în momentul sosirii la spital. A fost stabilizată şi ulterior internată pe reanimare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Ziua mondială pentru prevenirea suicidului marcată pe 10 septembrie

În fiecare an, pe 10 septembrie, este marcată ziua mondială pentru prevenirea suicidului.
Iniţiativa a avut-o, în anul 2003, Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Suicidului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că peste 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an. Cu alte cuvinte, la fiecare 40 de secunde, o persoană îşi ia viaţa.

Numărul tentativelor de suicid este, însă, de aproape 25 de ori mai mare, ceea ce înseamnă că mult mai multe persoane au fost pe cale să comită un act suicidal sau au trăit în preajma unei astfel de persoane.

Deja ai votat!