Doi morţi şi doi răniţi după un accident provocat aproape de comă alcoolică (video)

Moarte cumplită pentru doi bărbaţi din comuna Dumbrăviţa, Dorohoi. Căruţa în care cei doi se aflau a fost spulberată de o camionetă care a pătruns pe contrasens. După impact, unul dintre cai a murit şi el.

Accidentul groaznic a avut loc sâmbătă noaptea, pe un drum comunal din Dumbrăviţa. O autoutilitară marca Volkswagen, condusă de un bărbat de 53 de ani, se îndrepta cu viteză dinspre centrul comunei spre drumul judeţean, care duce spre Dorohoi.

La un moment dat, maşina a pătruns pe contrasens, după ce şoferul băut a scăpat-o de sub control. Autoutilitara a lovit violent o căruţă care circula regulamentar. În atelaj se aflau doi tineri, de 21 şi 22 de ani, precum şi un bărbat de 48 de ani.

La vederea maşinii care se îndrepta spre ei, unul dintre tineri a sărit din căruţă în ultimul moment. Acesta a scăpat cu câteva zgârieturi. Ceilalţi doi nu au avut atât de mult noroc, impactul fiind extrem de violent.

„Noi eram cu paza comunei. Eram în centru, la aproape un kilometru distanţă. La un moment dat am auzit un zgomot puternic şi ne-am grăbit aici. Era o imagine de coşmar. Calul era mort, căruţa împrăştiată, un tânăr era mort pe loc, iar altul sărise pe nişte pietriş. Nu îl găseam pe al treilea. După câteva minute l-am găsit aruncat în curtea unui vecin, proiectat peste gard. Era foarte grav”, a precizat unul dintre cei care a acordat ajutor.

Şoferul băut cercetat pentru ucidere din culpă

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipaje de poliţie. Căruţaşul rănit grav a fost transportat la Spitalul Dorohoi, însă a decedat la scurt timp.

Şoferul a ajuns şi el la spital, cu mai multe răni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 la mie în aerul expirat. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!