Moartea tânărului diagnosticat cu Covid anchetată de procurori

Cazul de la Flămânzi, unde un bărbat de 37 de ani a decedat după ce a fost victima unei agresiuni, a fost preluat de procurori. Bărbatul a decedat, luni dimineaţă, în spital, din cauza unei rupturi de splină.

Acesta a fost victima agresiunii unui vecin de 25 de ani, care l-a lovit puternic în zona abdominală. Bărbatul nu a mers la spital, iar în decurs de o lună, leziunea splinei s-a agravat. Aceasta a sângerat în continuu, iar sângele s-a acumulat în cavitatea abdominală. Ajuns la spital în stare critică, la o zi de la internare a decedat, după o operaţie de urgenţă. La internare, însă, a fost testat pentru Covid, iar rezultatul a venit pozitiv. Astfel, tânărul a fost trecut de Direcţia de Sănătate Publică pe lista deceselor cauzate de Covid19. Medicii au spus din start că decesul bărbatului a intervenit ca urmare a leziunii la splină, provocată de un traumatism. Acest lucru i-a făcut să declare că moartea a fost una violentă. Cu toate acestea, bărbatul a fost declarat deces Covid.

Între timp, Poliţia a solicitat efectuarea unei autopsii, care a confirmat spusele chirurgilor. Ruptura de splină a fost cea care a dus la deces, timp de o lună aceasta sângerând continuu. Din acest motiv, încadrarea juridică a fost schimbată, iar cazul a fost preluat de procurori. „Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani. Competenţa a fost declinată pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte.”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul e cuvânt al IPJ Botoșani.

Procurorii botoşăneni vor trebui acum să stabilească dacă vecinul care l-a agresat poate sau nu fi pus sub acuzare.

Deja ai votat!