spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăTânăr cu splina ruptă după o bătaie, declarat decedat de Covid19

Tânăr cu splina ruptă după o bătaie, declarat decedat de Covid19

Poliţia şi autorităţile sanitare locale se confruntă cu o situaţie pe cât de dificilă, pe atât de ciudată. Astfel, un tânăr care a ajuns la spital după ce a suferit o ruptură de splină, în urma unei agresiuni, şi-a pierdut viaţa, iar decesul său a fost trecut pe lista celor provocate de Covid19.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din orașul Flămânzi, a decedat în spital, la o zi după ce a ajuns în stare critică. Acesta a fost victima unei altercații petrecute în urmă cu mai bine de o lună. Tânărul a avut un conflict cu iubita lui, cu care era în vizită la un vecin de 25 de ani. Acesta a încercat să îi despartă pe cei doi amorezi, însă, a fost, la rândul său, prins în altercaţie. La un moment dat, vecinul l-a lovit pe partenerul femeii cu coada unui bici în abdomen. Victima a simţit o durere puternică, dar a ignorat-o şi nu a mers la spital. A anunţat, însă, poliţia, care a şi deschis, la acea dată, un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Victima a refuzat să depună plângere

Ulterior, deşi a fost lovit, bărbatul a refuzat să depună plângere, astfel că autorul faptei nu a fost tras la răspundere până acum.

În schimb, pe data de 12 septembrie, la amiază, în timp ce se afla pe câmp, tânărul a căzut brusc din picioare şi a rămas inconştient pe pământ. Alertaţi, cei din jurul lui au sunat la 112 şi au cerut ajutorul cadrelor medicale. O ambulanţă l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat la spital în stare critică. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru în stop respirator. A fost resuscitat şi transferat în blocul operator imediat, fiind diagnosticat cu ruptură de splină”, a declarat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

După operaţie, medicii au notat în fişa acestuia că bărbatul a suferit un şoc hemoragic prin ruptură de splină posttraumatică. Cu alte cuvinte, lovitura primită de acesta ar fi putut provoca ruptura de splină, care în timp s-a agravat.

Rezultat pozitiv la testul pentru Covid

Din păcate, la o zi după internare, starea tânărului s-a deteriorat, iar acesta a decedat pe Secţia de reanimare. La internare, conform protocoalelor epidemiologice actuale, bărbatul a fost testat şi pentru Covid19. Spre surprinderea medicilor, acesta a fost depistat ca fiind pozitiv la SARS-CoV-2.

Din acest motiv, decesul bărbatului, deşi a survenit în urma unei rupturi de splină, deci a unui traumatism, a fost raportat ca deces cauzat de Covid 19.

Autopsie solicitată de poliţişti

Cu toate acestea, poliţia a fost anunţată, iar oamenii legii au deschis o anchetă şi au solicitat efectuarea unei autopsii. „În acest moment, așteptăm rezultatul autopsiei, care va indica dacă bărbatul a decedat ca urmare a traumatismelor suferite. În acest caz se va schimba încadrarea juridică a dosarului pe lovituri cauzatoare de moarte”,a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...