Tânăr cu splina ruptă după o bătaie, declarat decedat de Covid19

Poliţia şi autorităţile sanitare locale se confruntă cu o situaţie pe cât de dificilă, pe atât de ciudată. Astfel, un tânăr care a ajuns la spital după ce a suferit o ruptură de splină, în urma unei agresiuni, şi-a pierdut viaţa, iar decesul său a fost trecut pe lista celor provocate de Covid19.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din orașul Flămânzi, a decedat în spital, la o zi după ce a ajuns în stare critică. Acesta a fost victima unei altercații petrecute în urmă cu mai bine de o lună. Tânărul a avut un conflict cu iubita lui, cu care era în vizită la un vecin de 25 de ani. Acesta a încercat să îi despartă pe cei doi amorezi, însă, a fost, la rândul său, prins în altercaţie. La un moment dat, vecinul l-a lovit pe partenerul femeii cu coada unui bici în abdomen. Victima a simţit o durere puternică, dar a ignorat-o şi nu a mers la spital. A anunţat, însă, poliţia, care a şi deschis, la acea dată, un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Victima a refuzat să depună plângere

Ulterior, deşi a fost lovit, bărbatul a refuzat să depună plângere, astfel că autorul faptei nu a fost tras la răspundere până acum.

În schimb, pe data de 12 septembrie, la amiază, în timp ce se afla pe câmp, tânărul a căzut brusc din picioare şi a rămas inconştient pe pământ. Alertaţi, cei din jurul lui au sunat la 112 şi au cerut ajutorul cadrelor medicale. O ambulanţă l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat la spital în stare critică. “Pacientul a ajuns în serviciul nostru în stop respirator. A fost resuscitat şi transferat în blocul operator imediat, fiind diagnosticat cu ruptură de splină”, a declarat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

După operaţie, medicii au notat în fişa acestuia că bărbatul a suferit un şoc hemoragic prin ruptură de splină posttraumatică. Cu alte cuvinte, lovitura primită de acesta ar fi putut provoca ruptura de splină, care în timp s-a agravat.

Rezultat pozitiv la testul pentru Covid

Din păcate, la o zi după internare, starea tânărului s-a deteriorat, iar acesta a decedat pe Secţia de reanimare. La internare, conform protocoalelor epidemiologice actuale, bărbatul a fost testat şi pentru Covid19. Spre surprinderea medicilor, acesta a fost depistat ca fiind pozitiv la SARS-CoV-2.

Din acest motiv, decesul bărbatului, deşi a survenit în urma unei rupturi de splină, deci a unui traumatism, a fost raportat ca deces cauzat de Covid 19.

Autopsie solicitată de poliţişti

Cu toate acestea, poliţia a fost anunţată, iar oamenii legii au deschis o anchetă şi au solicitat efectuarea unei autopsii. „În acest moment, așteptăm rezultatul autopsiei, care va indica dacă bărbatul a decedat ca urmare a traumatismelor suferite. În acest caz se va schimba încadrarea juridică a dosarului pe lovituri cauzatoare de moarte”,a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani.

Deja ai votat!